Ολοκληρώνεται η απαλλοτρίωση στο Λιμένα Μεστών

Με την καταβολή των χρηματικών ποσών των αποζημιώσεων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στους δικαιούχους, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης στον Λιμένα Μεστών Χίου. Η απαλλοτρίωση έγινε εφικτή μετά από διαβούλευση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου με τους δικαιούχους προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες.

Μετά την απαλλοτρίωση 3,5 περίπου στρεμμάτων στη χερσαία ζώνη του Λιμένα, ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση των χερσαίων εγκαταστάσεων ώστε να καταστεί το λιμάνι πλήρως λειτουργικό.
Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για τη μετατροπή του Λιμένα Μεστών σε πύλη εισόδου, επιβατών και αγαθών, με αναμενόμενες θετικές επιπτώσεις στην τοπική μας οικονομία.

X

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

Ειδήσεις σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ