19.2.2020 10:16

Ολοκληρώθηκε το ενημερωτικό πρόγραμμα του Κέντρου Κοινότητας

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χίου ολοκλήρωσε πρόγραμμα ενημερωτικών δράσεων με θέμα τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και Κακοποίηση σε τρία Γυμνάσια της Χίου (2ο Γυμνάσιο Χίου, Γυμνάσιο Κάμπου και Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Χίου, μετά από πρόσκληση των Διευθυντών των Σχολείων). Οι ενημερωτικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν από την ψυχολόγο Στέλλα Μαχαιρά και την κοινωνική λειτουργό και συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας Αγγελική Μουρούνα.

Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, μοιράστηκαν τις απορίες και τις ανησυχίες τους σχετικά με το θέμα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ενδεχόμενο εκβιασμού και στη διαρροή προσωπικών δεδομένων με σεξουαλικό περιεχόμενο μέσω Διαδικτύου, καθώς και στους τρόπους προστασίας από αυτές τις βλαπτικές ενέργειες,  ζήτημα που αφορά πλέον όλους και κυρίως τα νεαρά άτομα στην καθημερινότητα των οποίων η χρήση του Διαδικτύου έχει εξέχουσα θέση.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ