5.10.2016 15:38

"Όλοι ενωμένοι απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν στον πόλεμο και στην προσφυγιά" [ΒΙΝΤΕΟ]

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Τη διαχρονικότητα τη συνέπεια και τη συνέχεια της δράσης και συμμετοχής τους στη διαχείριση και αντιμετώπιση του προβλήματος ενωμένοι, γνωρίζοντας και επιδεικνύοντας τον αντίπαλο που δεν είναι άλλος από τον πόλεμο, τόνισαν  αναφορικά με το προσφυγικό, τα μέλη της ΑΔΕΔΥ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα πλαίσια του καλέσματος για πάνδημη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Παρασκευής.

Αντίπαλος δεν είναι οι λαοί αλλά οι πολιτικές

"Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης που εγκλωβίζει στο νησί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στους κατοίκους. Απαιτούμε άμεση μετακίνησή τους από το νησί και απεγκλωβισμό τους από τη χώρα. Όχι στη λειτουργία και στην επέκταση των Χοτ Σποτ με οποιαδήποτε μορφή. Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές προσωρινής φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες  με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς και την βία των ναζιστικών ομάδων. Απομονώνουμε αυτούς που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τους πρόσφυγες δηλαδή τα θύματα και αθωώνουν τους υπεύθυνους. Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων" είναι τα ζητούμενα του συλλαλητηρίου της Παρασκευής έτσι όπως τα οριοθέτησε ο πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Γ. Αμπαζής.

"Αντίπαλοι μας δεν είναι οι πρόσφυγες. Αντίπαλοι μας δεν είναι οι κάτοικοι του Χαλκειούς, του Ζυφιά, του κάστρου ή της Λάδης. Αντίπαλοι μας είναι οι πολιτικές εκείνες που στρέφουν τον έναν εναντίον του ενός", κατέληξε ο κ. Αμπαζής.

Πάνω από όλα ο άνθρωπος

Εκπροσωπώντας τους γιατρούς του Νοσοκομείου αλλά και όλους τους γιατρούς της Χίου, ο Γ. Μαλαφής, υποστήριξε πως η συγκέντρωση της Παρασκευής αποτελεί μια γιορτή συμφιλίωσης σχολιάζοντας πάντως και την έξαρση ακραίων συμπεριφορών και ξενοφοβίας. "Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και με κανέναν. Η φτωχοποίηση του κόσμου και η ανεπάρκεια πολιτικής της κυβέρνησης για το προσφυγικό έχουν φτάσει τα πράγματα στη σημερινή κατάσταση ανοίγοντας ζητήματα όπως η ξενοφοβία. Δεν πρέπει να αφήσουμε γήπεδο σε κανένα να σπάσει το συμπαγές μέτωπο της κοινωνίας που στην κορυφή του έχει τον άνθρωπο".

Οι πολιτικές πίσω από το προσφυγικό

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Παρασκευής στις 18.30 απηύθυνε και η Σ. Γατανά εκπροσωπώντας και τον σύλλογο εργαζομένων στους ΟΤΑ."Η οργή μας πρέπει να στοχεύει στις πολιτικές και όχι στον συνάνθρωπο" είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Σοφία Μιχάλα από τον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ ζήτησε τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και της κοινωνίας μας ενώ αναφέρθηκε σε έναν σημαντικό αριθμό προσφύγων που είναι άτομα με αναπηρία και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

"Όλα αυτά τα χρόνια ο καθένας από το σωματείο του έχουμε αποδείξει πως είμαστε κοντά στον εργαζόμενο και στον πρόσφυγα" είπε ο Π. Νικήτας εκπροσωπώντας και τους εκπαιδευτικούς σημειώνοντας παράλληλα ότι από τη μια μέρα στην άλλη μπορούμε να βρεθούμε κι εμείς στην ίδια τύχη με τους πρόσφυγες, ενώ ήδη μετανάστες και μάλιστα οικονομικοί είναι χιλιάδες παιδιά σπουδασμένα που λόγω κρίσης αναγκάστηκαν να φύγουν και να αναζητήσουν δουλειά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τα μέλη του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ υποστήριξαν πως η αυριανή συγκέντρωση, δεν στέκεται απέναντι σε εκείνη που προηγήθηκε, με τη διαφοροποίηση ότι υπάρχει σε αυτήν ονοματεπώνυμο των διοργανωτών και σωματείων που συμμετέχουν κι έχουν αποκλειστεί από αυτήν ακροδεξιά στοιχεία.

 

 

           

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ