21.3.2016 16:44

Ολικό «λίφτινγκ» στο γήπεδο των Καρυών

ΜΕΛΕΤΗ 17.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να μιλάμε για γήπεδο στη συγκεκριμένη περιοχή. Ωστόσο οι λανθασμένες επιλογές των προηγούμενων ετών έχουν και τα ανάλογα κόστη, αφού το λάθος σημείο που δημιουργήθηκε το γήπεδο των Καρυών είχε ως αποτέλεσμα να θεωρείται από τα πλέον επικίνδυνα και να μη διεξάγονται σε αυτό αγώνες.

Η γειτνίαση του γηπέδου με απότομη βραχώδη πλαγιά έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν τον Δήμο και τις τεχνικές του υπηρεσίες αφού η κατάπτωση βράχων δημιουργεί κινδύνους για τους αθλούμενους.

Έτσι η Τεχνική Υπηρεσία αποφάσισε την ανάθεση μελέτης ύψους 17.000 ευρώ με αντικείμενο τη διερεύνηση και την κατάθεση πρότασης διαμόρφωσης ή αντιστήριξης του βραχώδους πρανούς που βρίσκεται στα βόρεια του γηπέδου, προκειμένου  αφενός να αρθεί η επικινδυνότητα από καταπτώσεις και ολισθήσεις βράχων κι αφετέρου να επιτραπεί η αδειοδότηση και ασφαλής επαναλειτουργία του.

Δεδομένου του εξειδικευμένου αντικειμένου της μελέτης, αυτή δεν είναι δυνατόν να εκπονηθεί από τις Υπηρεσίες του Δήμου, με το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης να καλείται να αποφασίσει την ανάθεσή του σε ιδιώτη.

Η προεκτιμώμενη αμοιβή της μελέτης ανέρχεται 16.806,84 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ