26.5.2015 18:33

Ολική επαναφορά για 28 Εκπαιδευτικούς των ΕΠΑ.Λ. σε Χίο, Σάμο και Λέσβο

Με τους εκπαιδευτικούς των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) της Λέσβου που επανήλθαν στις θέσεις που κατείχαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα το 2013, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης.

Συνολικά επανήλθαν 28 εκπαιδευτικοί στις τρεις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας, 12 στη Διεύθυνση Λέσβου, 9 στη Δ/νση Χίου και 7 στη Δ/νση Σάμου.

Το επόμενο διάστημα θα συσταθούν οι καταργημένες Ομάδες Προσανατολισμού, οι Τομείς και οι Ειδικότητες των ΕΠΑΛ, όπου θα τοποθετηθούν οργανικά οι εκπαιδευτικοί που επανήλθαν από τη διαθεσιμότητα. Οι Ομάδες Προσανατολισμού που θα ιδρυθούν είναι οι εξής ανά διεύθυνση:

  • Α) Λέσβου α) Υγείας – Πρόνοιας και Αισθητικής Κομμωτικής, β) Εφαρμοσμένων Τεχνών και Καλλιτεχνικών Εφαρμογών.
  • Β) Χίου α) Υγείας – Πρόνοιας και Αισθητικής Κομμωτικής, β) Εφαρμοσμένων Τεχνών και Καλλιτεχνικών Εφαρμογών.
  • Γ) Σάμου α) Υγείας – Πρόνοιας και Αισθητικής Κομμωτικής.

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν για φοίτηση αυτές τις Ομάδες Προσανατολισμού και τους τομείς με τις ειδικότητες που θα επαναλειτουργήσουν σε κάθε διεύθυνση, τόσο στην Α΄ τάξη, όσο και  στη Β΄ τάξη. Διευκρινίζεται ότι οι ειδικότητες των Επαγγελματικών Σχολών που καταργήθηκαν θα ενταχθούν σε παρεμφερείς τομείς των ΕΠΑΛ.

Διευκρινήσεις μπορούν να λάβουν οι μαθητές και οι γονείς από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των αντίστοιχων νομών και από τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ).       

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ