18.3.2015 10:42

Ολική έκλειψη ηλίου την Παρασκευή

Στις 20 Μαρτίου θα παρακολουθήσουμε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αστρονομικά φαινόμενα, αυτό της ολικής έκλειψης του Ήλιου.

Το φαινόμενο θα γίνει τις πρωινές ώρες και σύμφωνα με τους ειδικούς στην Ελλάδα, στη μερική φάση θα καλυφτεί μέχρι και το 40% περίπου του ηλιακού δίσκου (στην Αθήνα θα καλυφτεί το 31,4% στη Φλώρινα 40,7% ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης 23,6%).  

Η Σελήνη θα περάσει ανάμεσα στον Ηλιο και τη Γη και σε και θα ρίξει μια βαθιά σκιά πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη. Για πρώτη φορά αυτόν τον αιώνα οι ουρανοί πάνω από τη Βρετανία θα σκοτεινιάσουν σε μια συναρπαστική έκλειψη του Ηλιου. Σε ορισμένες περιοχές της, το σκοτάδι που θα επικρατεί θα φτάσει το 97%.

Εχουν ήδη διοργανωθεί υπαίθριες εκδηλώσεις και δίνονται και οδηγίες για το πως μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν αυτό το γεγονός που δεν θα συμβεί ξανά για περισσότερο από μια δεκαετία.

Αυτά, είναι ορισμένα από αυτά που γράφονται στη Βρετανία, όπου οι κάτοικοι είναι ενθουσιασμένοι με την έκλειψη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ