6.2.2016 11:15

«Ολική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από Βροντάδο μέχρι Κοντάρι»

ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Τη δημιουργία παραλιακού μετώπου από τη Δασκαλόπετρα μέχρι και τη ΔΕΗ, ζητούν με επιστολή τους φορείς υγείας του νησιού. Ενώνοντας τις φωνές τους ο σύλλογος «Ποδηλατείν», οι «Ποδηλάτες Χίου» και οι «αθλητές υγείας», ζητούν από την Τροχαία να παρέμβει ιδιαίτερα στην παραλιακή του αεροδρομίου, μιας και το ανατολικό πεζοδρόμιο έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης.

«Είναι βέβαιο ότι θα θρηνήσουμε θύματα, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την επαναλειτουργία του χώρου στάθμευσης, έναντι του ξενοδοχείου «Ελληνικό Κάστρο» που χρησιμοποιούσαν περιπατητές, αθλητές- δρομείς και λοιποί δημότες και επισκέπτες, ώστε να γίνεται χωρίς εμπόδια η χρήση του πεζοδρομίου και του οδοστρώματος.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, εμποδίζονται: η χρήση του πεζοδρομίου, η κίνηση των ποδηλάτων, η αποκομιδή των απορριμμάτων, η εξυπηρέτηση των στρατιωτικών έργων και η ασφαλής χρήση του οδοστρώματος που διαθέτει μία μόνο λωρίδα ανά κατεύθυνση», αναφέρουν οι 3 φορείς σε έγγραφο με αποδέκτη το τμήμα Τροχαίας Χίου.

«Γνωρίζουμε την κατάσταση, αναμένουμε λύση»

Ανταπαντώντας στους φορείς η Τροχαία Χίου, σημειώνει ότι αφενός συνηγορεί στις όποιες παρεμβάσεις, αφετέρου ότι έχει ενημερώσει με έγγραφό της την Περιφερειακή Ενότητα Χίου από την οποία αναμένει και τις σχετικές ενέργειες.

«Η υπηρεσία μας έχει κατ’ επανάληψη επιληφθεί βεβαιώνοντας παραβάσεις για παράνομη στάθμευση, καθώς τα σταθμευμένα οχήματα εμποδίζουν την κυκλοφορία πεζών επί του πεζοδρομίου και ταυτόχρονα αναγκάζουν τα διερχόμενα οχήματα να εισέρχονται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας», καταλήγει στην απάντησή του ο διοικητής της Τροχαίας Ι. Αραμπατζής.

Όλα αυτά όταν εδώ και δύο χρόνια έχει διαπιστωθεί και επίσημα ότι η λεωφόρος ενώσεως αποτελεί τον πλέον επικίνδυνο δρόμο πάνω στο νησί. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ