2.2.2021 10:08

Όλη η Χίος στο Θόλος !

Ευρύ κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου

Ευρύ κάλεσμα στην τοπική κοινωνία της Χίου να συμμετάσχει στη συμβολική κατάληψη του Θόλους, στις 11 το πρωί της Τετάρτης, φροντίζοντας παράλληλα για την τήρηση όλων των κανόνων προστασίας λόγω της πανδημίας, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου.

Στο κάλεσμα αναφέρει:

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου καλεί σύσσωμη τη Χιακή κοινωνία να συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα των Κοινοτήτων Λαγκάδας και Συκιάδας  στις κινητοποιήσεις των Τοπικών Συμβουλίων, ξεκινώντας απο την συμβολική κατάληψη της περιοχής στο Θόλος αύριο Τετάρτη 3/2/2021 από τις 11 το πρωί μέχρι και το απόγευμα αλλά και σε κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Πρώτα το Χαλκειός υστερα το Αιπος σήμερα το Θόλος, αυριο ποιά κοινότητα θα διαλέξουν για να εκτελέσουν τα σχέδια τους?  Κανείς μας λοιπόν  να μη μείνει πλέον αμέτοχος στο οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας των νησιών μας σε  φυλακές.

Τηρούμε τους κανόνες κίνησης και υγιεινής που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας.

Κοινή ανακοίνωση με την επιτροπή αγώνα Λουτροπόλεως Θέρμης

Ταυτόχρονα η Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου, εξέδωσε κοινή ανακοίνωση με την Επιτροπή Αγώνα Λουτροπόλεως Θέρμης, στην οποία σημειώνουν την κατηγορηματική άρνηση για δημιουργία νέας δομής είτε στη Χίο είτε στη Λέσβο, προσθέτοντας ότι προέχει το κλείσιμο, τόσο της ΒΙ.ΑΛ. όσο και του Καρά Τεπέ.

Αναλυτικά σημειώνουν:

Ένας χρόνος πέρασε από τότε που η κυβέρνηση και ο υπουργός της έστειλαν τα ΜΑΤ στα νησιά μας να επιβάλλουν με τη βία το άδικο!

Ένας χρόνος που επιμένουν ότι στα νησιά μας πρέπει να στηθούν στρατόπεδα συγκέντρωσης , να αλλάξουν μόνιμα και οριστικά το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία τους , να αποτελούν στίγμα για τον πολιτισμό μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε! Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε! Συνεχίζουν αυτοί , πρέπει να συνεχίσουμε κι εμείς . Το οφείλουμε στην ιστορία των νησιών μας ! Το οφείλουμε στα παιδιά μας!

Η εξαγγελία για τη δημιουργία στην Λέσβο και πιο συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Λουτροπόλεως Θερμής , νέου «πιλοτικού κέντρου», μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης-Ε.Ε., το οποίο στην πράξη σημαίνει τη δημιουργία μιας νέας «πόλης»- στρατόπεδο μεταναστών - προσφύγων, αποκαλύπτει την εμμονή και τη συμφωνία της κυβέρνησης στην εφαρμογή και στην προώθηση των εθνικά απαράδεκτων αλλά και επικίνδυνων και απάνθρωπων επιλογών της Ε.Ε. για τα νησιά του Αιγαίου που συνορεύουν με την Τουρκία αλλά και στον Έβρο!

Όλοι οι νησιώτες θα υψώσουμε και πάλι δυνατή φωνή διαμαρτυρίας και αντίθεσης ώστε να αποκαλυφθεί, σε όλη τη χώρα και την Ευρώπη, ότι αποτελεί μεγάλο ψέμα ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι δήθεν έχουν «τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών», όπως ισχυρίζονται.

Αναλαμβάνουν επίσης βαριές ευθύνες εκείνοι οι Δημοτικοί –Περιφερειακοί παράγοντες, οι οποίοι στο όνομα του ρεαλισμού και των αντισταθμιστικών οφελών, δηλώνουν πρόθυμοι να στηρίξουν αυτές τις επιλογές.

Η διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων για να γίνουν τα αναγκαία έργα και υποδομές που έχουν ανάγκη τα νησιά, αποτελεί καθήκον της κυβέρνησης, και είναι αναγκαία να γίνουν χωρίς να έχουν καμιά σχέση με

ανταλλάγματα και εκβιασμούς σε σχέση με το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λουτροπόλεως Θέρμης Λέσβουκαι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου καλούν όλους τους κατοίκους των δύο νησιών μας να υψώσουν μέγα τείχος στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων Εταίρων μας που αποφασίζουν για εμας , χωρίς εμάς.

Να πουν ξανά ένα δυνατό όχι και όταν χρειαστεί να βρεθούμε όλοι μαζί στους δρόμους του αγώνα. Στην κατεύθυνση αυτή οι δυο επιτροπές θα βαδίσουμε χέρι-χέρι και καλούμε, όλους τους μαζικούς Φορείς των νησιών μας ,τα Συνδικαλιστικά όργανα όλων των επαγγελμάτων, τους Αγροτικούς, Πολιτιστικούς και Αθλητικούς συλλόγους, και όλες τις Κοινότητες να ενωθούν μαζί μας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ