3.9.2012 16:30

Όλα από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

 
Μπροστά σε νέο Γολγοθά βρίσκονται από σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ αφού οι Φαρμακοποιοί διέκοψαν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων ενώ οι λιγοστοί συμβεβλημένοι ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν και τις επισκέψεις από την τσέπη τους.
Η πληρωμή
Όπως εξήγησε μιλώντας στον «π» σήμερα ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών Χίου Θ. Νικολαΐδης, ήδη από το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου οι ασφαλισμένοι παίρνουν την ιατρική συνταγή, την πληρώνουν ακέραιη στο φαρμακοποιό τους και έπειτα μαζί με την ταμειακή απόδειξη από το φαρμακείο, το ατομικό τους βιβλιάριο υγείας και το βιβλιάριο της τράπεζας πηγαίνουν στα πρώην ταμεία τους και καταθέτουν τα δικαιολογητικά προκειμένου τα ταμεία να τους αποπληρώσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Τα οφειλόμενα
Την ίδια ώρα πάντως κάθε προηγούμενο έχει ξεπεράσει η καθυστέρηση στην αποπληρωμή των φαρμακοποιών αφού ο ΕΟΠΥΥ σε ότι αφορά τη Χίο, μόνο για τον Μάιο χρωστάει 600.000 ευρώ ενώ άλλα τόσα χρωστάει ο Οίκος Ναύτη για τον Μάρτιο του 2012. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ