4.1.2021 15:38

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του νοσοκομείου της Χίου»

Ανακοίνωση της Ε.Γ. του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ

Έτοιμη από καιρό η διοίκηση του νοσοκομείου Χίου και πιστή στο πνεύμα της κυβέρνησης της ΝΔ «όλα στο σφυρί για τους ιδιώτες», παραδίδει την καθαριότητα του νοσοκομείου στους εργολάβους!!

Αφού έλυσε τα προβλήματα της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αφού έλυσε τα προβλήματα με το κτιριακό, αφού αντιμετώπισε όλα τα ζητήματα με τον κορονοϊό, φαίνεται ότι τη «μάρανε» το θέμα της καθαριότητας και επιστρέφει στο γνωστό καθεστώς γαλέρας που επικρατούσε για τους εργαζόμενους της καθαριότητας, όχι μόνο στο νοσοκομείο της Χίου, αλλά σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας . 

Δεν είναι βέβαια κεραυνός εν αιθρία αυτή η ενέργεια, αφού είναι συνέχεια και συνέπεια της προηγούμενης κατάστασης με το καθεστώς ανασφάλειας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που τους μετέτρεψε σε εργαζόμενους με μπλοκάκι και ατομικές συμβάσεις, αντί της μονιμοποίησης τους σε έναν τομέα αιχμής για όλα τα δημόσια νοσοκομεία, όπως ήταν και τα αιτήματα των εργαζομένων στο χώρο της καθαριότητας . 

Η κυβέρνηση λοιπόν της ΝΔ και οι διοικήσεις που ελέγχει πάνε ακόμα πιο πίσω σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση την όλη κατάσταση, επαναφέροντας τα εξοντωτικά ωράρια, τους πενιχρούς μισθούς των εργολάβων την απληρωσιά και τους γνωστούς εκβιασμούς . Όλα αυτά και με το πρόσχημα των αναρρωτικών αδειών που έκαναν χρήση εργαζόμενοι στην καθαριότητα! Δηλαδή τι επιθυμεί η διοίκηση του νοσοκομείου; Σιγή νεκροταφείου και το βούρδουλα του εργοδότη και της απόλυσης, τα μειωμένα δικαιώματα στο όνομα της καθαριότητας, αντί νέων προσλήψεων ή συμβάσεων; 

Η ΕΓ του Ν Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει αυτή την απόφαση, συντάσσεται με τις απόψεις του ΣΕΣΝΟΧ και ζητά να παρθεί αυτή η απόφαση για την παράδοση της καθαριότητας του νοσοκομείου σε ιδιώτες πίσω!

Ζητά να γίνουν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε όλα τα επίπεδα, λύση μοναδική και αποτελεσματική!

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ