6.8.2018 16:08

«Όχι» Εργατικού Κέντρου σε παράταση ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων

Εκ διαμέτρου αντίθετη με  οποιαδήποτε παράταση στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων του Εμπορικού συλλόγου, εμφανίζεται η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, η οποία με  επιστολή της προς τον εμπορικό σύλλογο τους προτρέπει να μην παρατείνουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων γιατί όπως  επισημαίνουν τα «μπαλώματα» δεν θα ανακάμψουν την αγορά.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

 

«Συνάδελφοι, Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων του Εμπορικού Συλλόγου Χίου και τον τρόπο διεξαγωγής του σας καταθέτουμε την άποψη του Εργατικού Κέντρου Χίου.

Οποιαδήποτε ενδεχόμενη παράταση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων μας βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετους, ειδικά όταν μέσω αυτής τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων πλήττονται και θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους.

Παράταση ωραρίου αυτόματα οδηγεί σε μείωση του ελεύθερου χρόνου των εργαζομένων και του χρόνου που διαθέτουν για τους ίδιους, την οικογένειά τους, την ανάπαυσή τους, επιφέροντας ανατροπές στην καθημερινότητά τους.

Δυστυχώς, όπως έχει αποδείξει η ιστορία οι εργαζόμενοι που αναγκάζονται να απασχοληθούν πέραν του ωραρίου τους δεν αμείβονται με όσα ορίζει ο νόμος για την παροχή πρόσθετης εργασίας.

Η ανάκαμψη της αγοράς δεν θα επέλθει με μπαλώματα αυτού του τύπου που και αποτέλεσμα δεν έχουν για τα μαγαζιά και βαραίνουν επιπλέον τον εργαζόμενο, αλλά, με προσιτές τιμές, πραγματικές εκπτώσεις, καλή ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών και διαρκείς αγώνες για την μείωση της φορολογίας και την μόνιμη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στο νησί μας.

Τέλος, για τα 100 χρόνια του Εμπορικού Συλλόγου Χίου σας ευχόμαστε δύναμη, υγεία και κουράγιο για να συνεχίσετε το δύσκολο έργο σας και για τα επόμενα 100 χρόνια», καταλήγει η επιστολή της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ