11.10.2016 19:11

Το οικονομικό κίνητρο σώζει τα αγροτικά Ιατρεία της Αμανής

ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ ΟΙ 2 ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Σωτήριο για τους κατοίκους της απομακρυσμένης περιοχής της Αμανής αποδείχθηκε το οικονομικό κίνητρο των 400 ευρώ για όσους ιατρούς υπηρετήσουν στη βορειοδυτική Χίο. Για πρώτη φορά ίσως, οι αγροτικοί ιατροί αψηφούν το κόστος της εγκατάστασης στην περιοχή κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι από τις 3 θέσεις ιατρών, οι δύο θέσεις καλύφθηκαν άμεσα. Έτσι Βολισσός και Κουρούνια έχουν τους δικούς τους ιατρούς ενώ αναμένεται και η κάλυψη της θέσης στην Παρπαριά αφού ναι μεν βρέθηκε αγροτικός ιατρός όμως στη συνέχεια δεν αποδέχθηκε τον διορισμό του.

Σύμφωνα με τον ιατρό Π. Θεοδορώπουλο που έχει επιφορτιστεί με το θέμα της στελέχωσης των ιατρών την Αμανή, η θητεία του ιατρού της Βολισσού λήγει στο τέλος Οκτωβρίου όμως ο ίδιος έχει ζητήσει παράταση μερικών μηνών κάτι που αναμένεται να γίνει αποδεκτό.

«Ναι μεν τελειώνει η θητεία του όμως πιστεύω ότι θα παραταθεί. Τόσο αυτή η θέση όσο και η θέση του ιατρού στην Παρπαριά θα προκηρυχθούν άμεσα. Ποντάρουμε στην οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ καθώς η εμπειρία έδειξε ότι αποτελεί ισχυρό κίνητρο για την στελέχωση όλων των ιατρείων που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές», εξήγησε ο κ. Θεοδωρόπουλος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ