6.4.2016 17:51

Οικονομική ανάσα για την Προμηθευτική η πώληση του Αίπους

Τα πολλαπλά οφέλη που θα αποκομίσει η Προμηθευτική εταιρεία του Δήμου Χίου από την πώληση  τμήματος του τουριστικού χωριού του Αίπους στην Κιβωτό του Κόσμου ανέλυσε ο Δήμαρχος Χίου στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης με τον Πρόεδρο της Προμηθευτικής Ηλ. Φόρο  και τον πατέρα Αντώνιο της Κιβωτού. «Η δαπάνη συντήρησης του Αίπους είναι δυσβάστακτη για την Προμηθευτική. Από την πώληση τμήματος του η εταιρεία θα απαλλαχθεί από το βάρος του δανείου που είχε λάβει παλιά για την αποπεράτωση του τουριστικού χωριού», είπε ο Δήμαρχος συμπληρώνοντας ότι ο  ρόλος της Προμηθευτικής έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. «Δεν υπάρχει βιωσιμότητα και δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Πρέπει να αναδιαρθρωθεί ώστε να αρχίσει να παράγει ωφέλιμο έργο για τους δημότες», ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς.

Πατέρας Αντώνιος« Ο πλούτος μας είναι τα παιδιά μας»

Στόχος της Κιβωτού δεν είναι η επιχειρηματικότητα διευκρίνισε ο πατέρας Αντώνιος, επισημαίνοντας ότι έχουν δαπανηθεί 700.000€ για την ανάπλαση του χώρου που ενοικιάζουν στο Αίπος. «Εμείς μεγαλώνουμε εμπερίστατα παιδιά και οφείλουμε να τα βγάλουμε στην κοινωνία σωστούς και συνειδητοποιημένους πολίτες. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την Κιβωτό και δίνει χρήματα για να ζήσουν αυτά τα παιδιά καλύτερα. Ανακαινίσαμε πλήρως το χώρο, πληρώνουμε ενοίκιο και νομίζω ότι είναι ηθικό και δίκαιο τα σπιτάκια να δοθούν στα παιδιά. Σε αυτά θα ανήκει», είπε χαρακτηριστικά ο π. Αντώνιος.

Η. Φόρος «Η πώληση θα εξυπηρετήσει και τις δύο πλευρές»

«Η Προμηθευτική είναι περιορισμένη εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών βαρών που κουβαλάει από το παρελθόν. Η ετήσια συντήρηση του Αίπους μας κοστίζει 55000€ τα οποία δεν είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Προμηθευτικής Ηλ. Φόρος συμπληρώνοντας ότι η πώληση θα εξυπηρετήσει τόσο τις ανάγκες της Κιβωτού όσο και της Προμηθευτικής. «Θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει η Προμηθευτική αλλά και η Κιβωτός», κατέληξε.  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ