7.7.2012 12:14

Οικονομικές ανάσες

ΡΥΘΜΙΣΗ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΛΗΞΗΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ 20% ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

 
Με δύο σημαντικά μέτρα προσπαθεί ο δήμος Χίου να δώσει οικονομικές ανάσες στον κόσμο που  υποφέρει από την κρίση. Ως πρώτο μέτρο, εφαρμόζοντας Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών,  δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν βεβαιωμένες οφειλές στο δήμο που έχουν κυρηχθεί ληξιπρόθεσμες έως τις 29-2-2012 , να καταθέσουν ως τις 7 Οκτωβρίου 2012 αίτηση ένταξης στην ευεργετική ρυθμιστική  διάταξη που έχει ανακοινωθεί.                                 Με το δεύτερο μέτρο παρέχει τη δυνατότητα σε όσους ενοικιάζουν δημοτικά καταστήματα να καταθέσουν αίτηση μείωσης του ενοικιοστασίου έως και 20% για ένα χρόνο, αν δικαιολογήσουν τα αίτια  επαρκώς στο δημοτικό συμβούλιο. «Αυτό δεν μας το επιβάλλει ή προτείνει  κανείς άλλος, είναι απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ζει μέσα στην τοπική κοινωνία και αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις δυσκολίες της», υποστηρίζει ο Π. Λαμπρινούδης.
Η ρύθμιση
Στη ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), έως τις 29-2-2012, εφόσον το σύνολο των βασικών οφειλών δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα, και τις εβδομήντα πέντε χιλιάδες (75.000) ευρώ, όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα. Με εφάπαξ καταβολή, αφαιρούνται  100% οι προσαυξήσεις  από κάθε εκπρόθεσμη καταβολή.
Και δόσεις

Η εφάπαξ εξόφληση ή η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση. Οι δόσεις δεν μπορούν να είναι περισσότερες από 24 και το ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των εκατό (100) ευρώ.  Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης και εφόσον τηρούνται με συνέπεια οι όροι της, χορηγείται στους υπόχρεους αποδεικτικό ενημερότητας μηνιαίας διάρκειας.
Για τις απαλλαγές ανάλογα με τις δόσεις, τα ευεργετήματα που προκύπτουν και για
περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου στο τηλέφωνο 2271350870 και στις κατά τόπους δημοτικές ενότητες.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ