13.11.2015 14:34

Οικολογική… Τροχαία [ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΧ

Με οικολογικές σακούλες γέμισε το κέντρο της πόλης στο πλαίσιο της δεύτερης προγραμματισμένης δράσης ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση που πραγματοποίησε ο ΔΙΑΝΟΧ σε συνεργασία με την Τροχαία Χίου.

Τροχονόμοι και συνεργάτες της ΔΙΑΝΟΧ μοίρασαν ενημερωτικό φυλλάδιο στους διερχόμενουης οδηγούς οχημάτων, με στόχο την εξοικείωση των πολιτών με την ιδέα της ανακύκλωσης ως μέρους της καθημερινότητάς μας.

Όπως εξήγησε στον «π» ο πρόεδρος του ΔΙΑΝΟΧ Σ. Συριώδης η δράση προέβλεπε τη διανομή 700 οικολογικών σακούλων ως μέρος της υποχρέωσης που έχει αναλάβει ο Δήμος από την Ελληνική Εταιρειά Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης, να διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα ενημερωτικές καμπάνιες των πολιτών.

«Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε λάβει από τον Δήμο παρουσιάζουν μία διαρκώς αυξητική τάση των πολιτών να προχωρούν σε ανακύκλωση των απορριμμάτων τους. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά ο στόχος που έχουμε θέσει κατακτιέται. Βέβαια απομένει ακόμα πολύς δρόμος αλλά είναι μία καλή αρχή με δεδομένο ότι ο κόσμος φαίνεται ότι φροντίζει καθημερινά να αφιερώνει λίγο από το χρόνο του προκειμένου να διαχωρίσει και να ανακυκλώσει τα απορρίμματά του», σημείωσε ο κ. Συριώδης.

Η πρωτοβουλία του ΔΙΑΝΟΧ είχε πολύτιμο συμπαραστάτη την Τροχαία Χίου. Αν και οι περισσότεροι οδηγοί τρόμαζαν στη θέα των τροχονόμων να τους υποχρεώνουν σε διακοπή πορείας, τελικά το χαμόγελο και η ικανοποίηση ήταν αυτή που επικρατούσε αφού ο σκοπός δεν ήταν κανείς άλλος από μία απλή ενημέρωση και επίδοση των οικολογικών σακούλων. 

Να σημειωθεί ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν αντίστοιχες δράσεις με τον ΔΙΑΝΟΧ να συνδιοργανώνει με άλλους φορείς σειρά εκδηλώσεων για την σημασία της ανακύκλωσης τόσο ως προς το περιβάλλον όσο και ως προς τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν για τους δημότες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ