Κοινωνία

14/1/20 17:02

τελ. ενημ.: 14/1/20 17:05

Οι θέσεις της Π.Ο.Β. Αιγαίου ΑμεΑ για το προσφυγικό

Η Π.Ο.Α.με Α.Β.Α. στηρίζει το αίτημα που εκφράζεται από τη μεγάλη  πλειοψηφία των νησιών να μη δημιουργηθεί καμία νέα δομή προσφύγων, να κλείσουν ολα τα Hotspot τώρα. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτ τόσο για τα νησιά μας, όσο και για τους ίδιους τους πρόσφυγες οι οποίοι διαβιούν σε συνθήκες αθλιότητας.

Μόνο ρεαλιστικό αίτημα είναι ο άμεσος απεγκλωβισμός των ανθρώπων αυτών από τα νησιά και τη χώρα. Όχι στην μετατροπή των νησιών μας σε «ΦΥΛΑΚΕΣ ΨΥΧΩΝ». Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, θα χειροτερέψουν το πρόβλημα αφού ετοιμάζονται νέα hot spots, πολύ μεγαλύτερα από τα υπάρχοντα και «κλειστά». Δηλαδή φυλακές που θα οδηγήσουν σε νέες εκρηκτικές και απάνθρωπες καταστάσεις.

Καθένας και καθεμιά, όσοι σταθερά έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους και τη θέση τους για κλείσιμο του hot spot κόντρα στις αποφάσεις ΕΕ – Τουρκίας – Ελλάδας πρέπει να συνεχίσουμε πιο δυναμικά! Έχουν τεράστια ευθυνοι και οι τοπικοί άρχοντες που δεν υλοποιούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις στηρίζοντας σήμερα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την πρόταση για κλειστά κέντρα στο όνομα του ρεαλισμού.

Εδώ και τώρα Απαιτούμε να κινητοποιηθούμε για:

-Να καταργηθεί το αίσχος των hotspots και για το νησί μας η ΒΙΑΛ. Κανένα νέο κέντρο! Στη Χίο να υπάρχει ένας μικρός χώρος καταγραφής, ταυτοποίησης και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

-Να απλοποιηθούν όλες οι διαδικασίες και να χορηγηθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφa στους πρόσφυγε για να απεγκλωβιστούν από τα νησιά και να φτάσουν στη χώρα του τελικού προορισμού τους. Σε όλη τη διαδικασία να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες.

-Ειδική  μέριμνα για τα ΑμεΑ θύματα των πολέμων.

-Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

-Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση