23.8.2016 11:46

Οι σκέψεις στερούνται σχεδίου

ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΤΟ ΠΑΡΑ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ο Αύγουστος κοντεύει να φύγει αλλά ακόμη στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση για το τι ακριβώς θα γίνει και ποιο πρόγραμμα θα ακολουθηθεί για την εκπαίδευση των μικρών προσγύγων και μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι.

Πολλά είναι τα σενάρια που κατά καιρούς έχουν εμμέσως ανακοινωθεί, όπως για παράδειγμα η λειτουργία δομών εντός των Κέντρων Προσωρινής Κράτησης ή η συμμετοχή των προσφυγόπουλων και η ένταξη τους στα σχολεία, ωστόσο τίποτα από αυτά δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως.

Με δεδομένο ότι πάνω από 400 παιδιά ηλικίας 7-18 ετών βρίσκονται στο νησί είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι προκύπτει  ζήτημα κι εκφρασμένο ενδιαφέρον για το πως ακριβώς θα ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Αρ. Κελεπερτζής, μιλώντας σχετικά στον "π" ξεκαθάρισε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν  δοθεί οδηγίες από το υπουργείο. "Είναι άγνωστο αν τα παιδιά που θα παραμείνουν στη Χίο για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι γονείς τους επιθυμούν να παρακολουθήσουν σχολικό πρόγραμμα, θα πάνε σε σχολείο κανονικά όντας σε τμήματα υποδοχής όπως γίνεται με τα παιδιά των παλιννοστούντων. Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο ότι και να πούμε είναι πρόωρο. Η κατάσταση γενικότερα είναι ρευστή, όλα μεταβάλλονται δεν ξέρουμε ακόμη", κατέληξε ο κ. Κελεπερτζής αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Η κατάσταση βέβαια μπορεί να δείχνει σε πρώτη φάση μπερδεμένη, ο χρόνος όμως πιέζει και οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ζυμωθούν και να συζητηθούν σε επίπεδο κοινωνίας ώστε να είναι κοινά αποδεκτές και να μην προκαλέσουν αρνητικές επιπτώσεις και φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας που συνήθως προκαλεί η... άγνοια.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ