31.7.2014 11:22

Οι πρώτες δηλώσεις

Οι νέοι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι φορέων του Δήμου Χίου μιλούν στον "π"

Την πρώτης τους τοποθέτηση κάνουν σήμερα μέσω του «π» τα στελέχη της «Πρωτοβουλίας» που αργά το βράδυ της Τρίτης επιλέχθηκαν από τον Μ. Βουρνού για να στελεχώσουν τις αντιδημαρχίες και τους φορείς του Δήμου.

Κ. Χρύσης – Πρ. Δημοτικού Συμβουλίου

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να αναλάβω ως πρόεδρος. Θα επικεντρωθώ στην  εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του σώματος».

Δ. Καράλης- Αντιδήμαρχος Τουρισμού

«Άμεσα θα πρέπει να δούμε τι ενέργειες θα πρέπει να γίνουν για να  δώσουμε ώθηση στην επόμενη τουριστική περίοδο. Αυτό θα πρέπει να γίνει από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβουμε. Στον κλάδο του Τουρισμού ευτυχώς υπάρχουν πολλοί εμπλεκόμενοι είτε επιχειρηματίες είτε φορείς που έχουν όρεξη να συμμετέχουν σε μία συλλογική προσπάθεια για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Σε δεύτερη φάση, αλλά σχετικά σύντομα, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας οργανισμός που θα αναπτύξει και θα διαχειριστεί την Χίο σαν τουριστικό προορισμό».

Μ. Φαφαλιός- Αντιδήμαρχος Βόρειας Χίου

«Θα κάνουμε ότι είναι καλύτερο για τον τόπο. Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει και γι’ αυτό στόχος μας είναι να γίνει οργανωμένη και σωστή δουλειά. Η μόνιμη παρουσία ενός συνεργείου για τη βόρεια Χίο θα μας «λύσει» τα χέρια. Ήδη έχω επισκεφθεί Συκιάδα, Παντουκειός, Λαγκάδα και Πιτυός ώστε να πάρω μία πρώτη εικόνα των ζητημάτων και ευελπιστώ ότι μέσα σε 10 ημέρες θα έχω γυρίσει όλη τη βόρεια πλευρά του νησιού».

Α. Βεργίτσης- Αντιδήμαρχος Νότιας Χίου

«Η νότια Χίος από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή παρουσίαζει μία εικόνα εγκατάλειψης κυρίως σε ότι αφορά στα προβλήματα της καθημερινότητας. Μαζί με την επίλυσή τους, στόχος μας είναι και η ανάπτυξη της περιοχής. Υπάρχουν φυσικά και ζητήματα όπως η αγροτική και εσωτερική οδοποιία, η ύδρευση και η άρδευση».

Στρ. Γδύσης – Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Τεχνικών Έργων και Οικονομικών

«Είναι μία θέση που έχει αρκετή δουλειά. Ο ρόλος του αντιδημάρχου προγραμματισμού είναι να συνδέει το οποιοδήποτε έργο με τις πηγές χρηματοδότησής του. Συνδυάζει δηλαδή τον προγραμματισμό,  ελέγχει την τεχνική επάρκεια του έργου, αναζητάει την πηγή χρηματοδότησης και παρακολουθεί την οικονομική του πορεία».

Στ. Ζουμίδης – Εντεταλμένος τοπικών συμβουλίων

«Όπως είχα πει από την αρχή, νομίζω ότι ένας από τους λόγους που δεν «περπάτησε» η χιώτικη ύπαιθρος ήταν η αδρανοποίηση των τοπικών συμβουλίων. Ήταν σαφές ότι υπήρχε η ανάγκη για συντονιστικό ρόλο. Το αποκεντρωμένο σύστημα μπορεί να προσφέρει περισσότερα. Είναι κάτι που με ενδιαφέρει γιατί και το Μελανιός και η Παγίδα, έχουν φωνή που πρέπει να ακουστεί. Θα δούμε τα προβλήματα των μικρών χωριών μέσα από ένα πρόγραμμα μηνιαίων επισκέψεων. Στόχος μας είναι να ερχόμαστε σε επαφή όχι μόνο με τους παρέδρους αλλά και με τους ανθρώπους που αγαπούν το χωριό τους».

Εύη Καλκούνη – Πρόεδρος Ομηρείου Πνευματικού Κέντρού

«Εύχομαι με τη θέληση και τη δουλειά των συναδέλφων να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών που μας τίμησαν. Το Ομήρειο αποτελεί τη μεγαλύτερη εστία πολιτισμού και κάποτε είχε εμβέλεια σε όλο το Αιγαίο. Στόχος μας να καταστεί πανελλαδικά αυτό που του αξίζει».

Γιώργος Μπελέγρης- Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

«Ακόμα δεν έχουμε ενημερωθεί πλήρως για τα ζητήματα της καθαριότητας. Θα έχω επαφές τόσο με τον κ. Μαρτάκη, όσο και με τον κ. Κάργα. Είναι πολύ νευραλγικό πόστο και φαίνεται αν κανείς δουλεύει ή όχι. Σημαντικό κομμάτι για την επιτυχία είναι η καλή συνεργασία με τους υπαλλήλους».

Β. Ποταμούση- Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος με πρόσθετα καθήκοντα στον πολιτισμό

«Είναι ένα αντικείμενο που θεωρώ ότι μπορώ να ανταποκριθώ δεδομένης της εμπειρίας μου. Ωστόσο ότι καθήκον και αν μου ανέθεται ο νέος δήμαρχος θα έβαζα όλες μου τις δυνάμεις για να επιτύχω τα καλύτερα αποτελέσματα».

Σ. Συριώδης- Πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλύτων

«Ένα ένα αντικείμενο το οποίο το ψάχνω ακόμη. Ο ΦΟ.Δ.Σ.Α. είναι ο μεγάλος φορέας, μετά τη ΔΕΥΑΧ. Η αξιοποίηση των αποβλήτων σίγουρα είναι ένα κομμάτι του μέλλοντος και συνεπώς χρειάζεται πολύ και σοβαρή δουλειά».

Γ. Παπαδόπουλος- Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόνοιας

«Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκομαι σε αυτά τα καθήκοντα. Ο τομέας της πρόνοιας ήταν πολύ υποβαθμισμένος τα προηγούμενα χρόνια. Το ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στον τομέα της πρόνοιας. Να φανταστείτε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κοινωνική λειτουργός. Χρειάζεται εκ νέου επανασχεδιασμός και για τις κατασκηνώσεις αλλά και για  την κοινωνική πολιτική γενικότερα».

Απ. Τζιώτης- Πρόεδρος ΔΕΥΑ Χίου

«Είναι μεγάλη ευθύνη για μία τόσο διευρυμένη επιχείρηση όπως η ΔΕΥΑΧ. Αναλαμβάνουμε από έναν πρόεδρο που έδωσε μεγάλο  αγώνα για να σταθεί η εταιρία στα πόδια της. Βέβαια μας απασχολεί το δάνειο γιατί μας στερεί τη φορολογική εικόνα που θα έπρεπε να έχει η επιχείρηση. Η επίλυση του ζητήματος του δανείου θα μας επιτρέψει την εφαρμογή μίας τελείως διαφορετικής τιμολογιακής πολιτικής». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ