16.1.2014 17:59

Οι (πιο συνεπείς) φίλοι του Χιώτικου Χωριού

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 125.000 ΕΥΡΩ ΔΙΟΧΕΤΕΥΤΗΚΑΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΟ 2013

Αθόρυβο αλλά πολύπλευρο το έργο του Γυναικείου Συνδέσμου «Οι Φίλοι του Χιώτικου Χωριού». Στην ετήσια απολογιστική δράση του Διοικητικού του Συμβουλίου καθρεφτίζεται η τεράστια συμβολή του στην ενίσχυση μεμονωμένων προσώπων ή συλλογικών δράσεων του νησιού, με κριτήρια πάντα την προσφορά, που ουδέποτε τέθηκαν υπό αμφισβήτηση.

Πέρα από τις πολιτιστικές δραστηριότητες που το ίδιο αναπτύσσει η χορηγική δραστηριότητα του Συνδέσμου ξεπέρασε, σε μια χρόνια οικονομικά δύσκολη για όλους, το ποσό των 125.000 ευρώ, δείγμα της μεγάλης εμπιστοσύνης με την οποία περιβάλλεται ο Σύνδεσμος από τους δωρητές και ευεργέτες του.

Οι δραστηριότητες

Αναλυτικά ο απολογισμός του Συνδέσμου για το 2013 περιλαμβάνει:

Υποτροφίες: Χορηγία 27 υποτροφιών σε αδύνατους οικονομικά φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ποσού 2.000,00 ευρώ εκάστη, συνολική ετήσια δαπάνη 54.000,00 ευρώ και χορηγία δύο υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών), συνολικού ποσού 7.000,00 ευρώ.

Επιμορφωτικό Εργαστήρι: Δημιούργημα της συνεργασίας  των σωματείων «Οι Φίλοι του Χιώτικου Χωριού» και Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου «Ο Φάρος». Διδάσκονται κέντημα, υφαντική και δαντέλλα, κοπτική-ραπτική. Παραγγελίες δεκτές. Τα λειτουργικά έξοδα του Επιμορφωτικού Εργαστηρίου καλύπτονται από το σωματείο «Οι Φίλοι του Χιώτικου Χωριού» και ανέρχονται στις 19.000,00 ευρώ ετησίως.

Σχολεία: Στείλαμε στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης Χίου, Οινουσών και Ψαρών τα βιβλία «Μαρτυρίες 41-44-Η Αθήνα της Κατοχής» και «Μαρτυρίες - Κρήτη 1941», των οποίων συγγραφείς είναι οι Μαρία Φαφαλιού-Δραγώνα/Κώστας Ν.Χατζηπατέρας.

Κοινωνικές Χορηγίες: Ενίσχυση Βιβλιοθήκης Κοραή με την ανάληψη συντήρησης του βιβλίου «Οι Κωμωδίες του Αριστοφάνη», δαπάνη ποσού  4.000,00 ευρώ, περίπου.

Ενίσχυση του έργου της Φιλοδασικής Χίου με το ποσό των 1.000,00 ευρώ. Δωρεά στο Γηροκομείο Χίου ποσού 7.622,00 ευρώ, για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης (για τους μήνες Ιανουάριο και Δεκέμβριο 2013). Δωρεά στο Γηροκομείο Καρδαμύλων ποσού 800,00 ευρώ (μέρος δαπάνης για την αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα). Ενίσχυση του έργου της Ιεράς Μητρόπολης Χίου για τα συσσίτια, με την αγορά ενός ανοξείδωτου αποφλοιωτή και ενός thermobox (για μεταφορά μερίδων), δαπάνη ποσού € 1.134,50 ευρώ. Δωρεά στον Παγχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ ποσού 800,00 ευρώ. Ενίσχυση του συλλόγου ΚΔΑΠΜΕΑ Χίου με το ποσό των 1.300,00 ευρώ. Δωρεά στο σύλλογο καρκινοπαθών Χίου ΕΛΠΙΖΩ συνολικού ποσού 1.300,00 ευρώ. Χορηγία επιδομάτων σε οικογένειες της Χίου με προβλήματα υγείας και δυσκολίες διαβίωσης, συνολικού ποσού 28.800,00 ευρώ.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις: Ομιλία του καθηγητή ιατρού κ. Θεόδωρου Καρατζά με θέμα «Δωρεά οργάνων και μεταμοσχεύσεις-Γέφυρα Ζωής» (Μάρτιος 2013). Επίσκεψη και ξενάγηση στην Παλαιά Βουλή (Μάρτιος 2013). Συμμετοχή στο Φιλολογικό Συνέδριο για τα 90 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα «Μεγάλοι Μικρασιάτες διανοούμενοι και η συμβολή τους στον πολιτισμό του Νεώτερου Ελληνισμού» (Μάρτιος 2013). Έκδοση περιοδικού- Εορταστικές εκδόσεις. Συμμετοχή σε Ημερίδα για τον Κωνσταντίνο Καβάφη με τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννησή του, σε συνεργασία με άλλα χιώτικα σωματεία (Μάιος 2013). Συμμετοχή στο συνέδριο της Euroclassica-Ομηρικής Ακαδημίας στη Χίο (Ιούλιος 2013).

Εκδρομές: Ημερήσια εκδρομή στο Λουτράκι (Απρίλιος 2013). Τετραήμερη εκδρομή στην Καστοριά-Λουτρά Αριδαίας (Ιούνιος 2013). Εννεαήμερη εκδρομή στην Νότια Ιταλία-Σικελία (Μεγάλη Ελλάδα) Οκτώβριος 2013.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά τα μέλη, τους  δωρητές και ευεργέτες του Σωματείου και όλους όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο ενισχύουν το έργο του.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ