3.8.2015 18:00

Οι ομογενείς στηρίζουν και... αναγνωρίζουν

OI OMOΓΕΝΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΜΕ 2.500 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΗΝ “ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”, ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΛΟΥΚΑ ΚΤΙΣΤΑΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΟ EΡΓΟ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ

Επιταγή 2.500 ευρώ παρέδωσαν στην οργάνωση "Κιβωτός του κόσμου" συνεχίζοντας την κοινωνική τους προσφορά, τα Ηνωμένα Χιακά Σωματεία Αμερικής και Καναδά και η Ένωση Ομογενών Χίου, στην ετήσια χοροεσπερίδα που διοργάνωσαν το βράδυ του Σαββάτου 1 Αυγούστου 2015 στο ξενοδοχείο  Golden Sandt.

Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο εφοπλιστής Λουκάς Κτιστάκης, στον οποίο  απονεμήθηκε η ανώτατη τιμητική διάκριση της Ένωσης  ChianDiasporaAward, ένα γλυπτό από πέτρα της Χίου, το οποίο φιλοτεχνήθηκε από την εταιρεία Τεχνοτροπίες.«Σας τιμάμε την προσφορά σας στον Ελληνισμό, την κοινωνία και την Ορθοδοξία», τόνισε στην προσφώνηση του Πρόεδρος της Ένωσης  Παντελής Μπουρνιάς.«Ότι κάνω, το κάνω για τη Χίο, θα είμαι κοντά στους Χιώτες και στο έργο που κάνει η Ένωση σας όσο περισσότερο μπορώ», απάντησε στην αντιφώνηση του ο τιμώμενος.

Το όραμα

Για την δράση της Ένωσης μίλησαν ο Πρόεδρος της Παντελής Μπουρνιάς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Χιακών Σωματείων Αμερικής - Καναδά Στέλιος Τσαγρής.

Στην πρωτολογία του ο Π. Μπουρνιάς παρουσίασε το έργο και τους στόχους της Ένωσης τονίζοντας  ότι όλα αυτά πραγματοποιούνται με μόνη ενίσχυση την συνδρομή των μελών και τις εκδηλώσεις της.

«Ως νέο συμβούλιο που αναλάβαμε μόλις πριν λίγους μήνες θέλουμε να αναθερμάνουμε το αρχικό όραμα της Ένωσης που ήταν να αποκτήσει ο Σύλλογος ιδιόκτητους χώρους προκειμένου να διευρυνθεί η γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους Χιώτες ομογενείς, επαναπατρισθέντες της διασποράς». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ