24.6.2015 10:22

Οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Επιβαρύνσεις 1% έως 6% για τους συνταξιούχους -ανάλογα αν εισπράττουν μόνο κύρια ή και επικουρική σύνταξη-, 1,5% για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και 2,9% για τους εργοδότες περιλαμβάνει το πακέτο του Ασφαλιστικού που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπ

Σε μια προσπάθεια τόνωσης των εσόδων των Ταμείων και αποφυγής άμεσων περικοπών στις συντάξεις, το βάρος πέφτει στις αυξήσεις των εισφορών, αν και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμη κλειδωμένο αφού συνεχίζονται πυρετωδώς οι διαβουλεύσεις.

Σύμφωνα με τις προτάσεις και τα σενάρια που συζητώνται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων, οι κύριες συντάξεις αναμένεται να επιβαρυνθούν με 1% αύξηση της εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη (από 4% στο 5%) από φέτος, ενώ στις επικουρικές -που διασώζονται από τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος- επιβάλλεται εισφορά 5% υπέρ κλάδου υγείας από του χρόνου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ