30.5.2014 12:10

Οι κινήσεις Λαμπρινούδη για την αξιοποίηση του τουριστικού καταφυγίου Βολισσού

• ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του τουριστικού καταφυγίου Βολισσού, δυναμικότητας ελλιμενισμού 56 σκαφών, ανακοίνωσε χθες στονδήμαρχο Χίου εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας. Με ολιγόμηνη καθυστέρηση το έργο παραδίδεται, ωστόσο μια αναφορά του εκπροσώπου του αναδόχου ότι απαιτείται μια ελάχιστη διαμόρφωση του οδοστρώματος των χερσαίων εγκαταστάσεων έκανε τον κ. Λαμπρινούδη να ζητήσει την τακτοποίηση και αυτής της εκκρεμότητας κι ακολούθως να μεταβούν στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας για να βεβαιώσουν την ολοκλήρωση του καταφυγίου, που αυτόματα παραδίδεται από τον ΕΟΤ στο Δήμο Χίου.

«Στις άμεσες προθέσεις μας περιλαμβάνεται η ηλεκτρομηχανολογική υποστήριξη του με δαπάνες του Δήμου και στη συνέχεια η εκχώρηση δικαιωμάτων διαχείρισης του από το Δήμο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο», περιγράφει τις πρώτες κινήσεις αξιοποίησης του ο Πολ. Λαμπρινούδης.

Τα επόμενα βήματα θα είναι ευθύνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Ως πρόεδρος του ο κ. Λαμπρινούδης αναγνωρίζει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα ο έλεγχος και η αξιοποίηση του καταφυγίου από ένα φορέα σε απόσταση από αυτό. «Ως λύση σκεπτόμαστε την πρόσκληση ενδιαφέροντος σε ιδιώτες προκειμένου να το εκμεταλλευτούν. Η σοβαρή πιθανότητα να μην είναι ελκυστική ως επένδυση πιθανά να μας υποχρεώσει σε χαμηλό, σχεδόν συμβολικό μίσθωμα. Πρόθεση μας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του έργου, ώστε να αποδώσει στην περιοχή, να συμβάλλει στην ανάπτυξη της. Δευτερευόντως θα πρέπει να μας απασχολήσουν τα προσδοκώμενα έσοδα από την εκμίσθωση του», προσθέτει ο κ. Λαμπρινούδης. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ