30.5.2014 12:10

Οι κινήσεις Λαμπρινούδη για την αξιοποίηση του τουριστικού καταφυγίου Βολισσού

• ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του τουριστικού καταφυγίου Βολισσού, δυναμικότητας ελλιμενισμού 56 σκαφών, ανακοίνωσε χθες στονδήμαρχο Χίου εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας. Με ολιγόμηνη καθυστέρηση το έργο παραδίδεται, ωστόσο μια αναφορά του εκπροσώπου του αναδόχου ότι απαιτείται μια ελάχιστη διαμόρφωση του οδοστρώματος των χερσαίων εγκαταστάσεων έκανε τον κ. Λαμπρινούδη να ζητήσει την τακτοποίηση και αυτής της εκκρεμότητας κι ακολούθως να μεταβούν στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας για να βεβαιώσουν την ολοκλήρωση του καταφυγίου, που αυτόματα παραδίδεται από τον ΕΟΤ στο Δήμο Χίου.

«Στις άμεσες προθέσεις μας περιλαμβάνεται η ηλεκτρομηχανολογική υποστήριξη του με δαπάνες του Δήμου και στη συνέχεια η εκχώρηση δικαιωμάτων διαχείρισης του από το Δήμο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο», περιγράφει τις πρώτες κινήσεις αξιοποίησης του ο Πολ. Λαμπρινούδης.

Τα επόμενα βήματα θα είναι ευθύνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Ως πρόεδρος του ο κ. Λαμπρινούδης αναγνωρίζει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα ο έλεγχος και η αξιοποίηση του καταφυγίου από ένα φορέα σε απόσταση από αυτό. «Ως λύση σκεπτόμαστε την πρόσκληση ενδιαφέροντος σε ιδιώτες προκειμένου να το εκμεταλλευτούν. Η σοβαρή πιθανότητα να μην είναι ελκυστική ως επένδυση πιθανά να μας υποχρεώσει σε χαμηλό, σχεδόν συμβολικό μίσθωμα. Πρόθεση μας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του έργου, ώστε να αποδώσει στην περιοχή, να συμβάλλει στην ανάπτυξη της. Δευτερευόντως θα πρέπει να μας απασχολήσουν τα προσδοκώμενα έσοδα από την εκμίσθωση του», προσθέτει ο κ. Λαμπρινούδης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ