7.2.2020 21:47

Οι Χιώτες της Αχαΐας έκοψαν την πίτα τους

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Χίων Νομού Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» για το 2020 που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου δημιούργησαν μιαν άκρως εορταστική και ζεστή ατμόσφαιρα, η οποία ενισχύθηκε από τα χαρούμενα μουσικά κομμάτια της Μπαντίνας του Δήμου Πατρέων και τους παραδοσιακούς χορούς του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων!

 Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητής κ. Μιχάλης Κουκιάς έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου και των εκδηλώσεων του Συλλόγου για την χρονιά που πέρασε.

Ο Αντιδήμαρχος του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Πατρέων κ. Θεόδωρος Τουλγαρίδης απηύθυνε χαιρετισμό και μας ευχήθηκε για το νέο έτος.

Πολλές ευχές δεχθήκαν οι παριστάμενοι και από τον αιδεσιμότατο π. Αιμίλιο Τσικνή από την Χίο, ο οποίος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Κατόπιν, η κα Ευθαλία Κατσιγιάννη – Χάχαλη, Εικαστικός – Οικονομολόγος, παρέθεσε ομιλία με τίτλο: «Η Χίος στον καμβά του Ντελακρουά», αναλύοντας από εικαστικής και κοινωνικής απόψεως τα έργα του μεγάλου αυτού ζωγράφου σχετικά με την Επανάσταση εναντίον των Οθωμανών στην Χίο και γενικότερα στην Ελλάδα.

Εκτός από την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα, προσφέρθηκαν και φέτος στους καλεσμένους παραδοσιακά χιώτικα κεράσματα, καθώς και λικέρ Μαστίχα Κάστρο.

Την εκδήλωση συντόνισε η κα Δέσποινα Θεοφάνη, Μέλος του Συλλόγου.

«Ο Σύλλογός μας εκφράζει δημόσια τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωσή του, στη Μπαντίνα του Δήμου Πατρέων για τη φιλική συμμετοχή της και τον μαέστρο της κ. Χρήστο Λούκα, στο Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και τον δάσκαλο κ. Χρήστο Γιαννόπουλο, καθώς και στην χορηγό ποτοποιία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ