27.4.2021 14:34

Οι Χιώτες οικοδόμοι έδωσαν το αίμα τους

Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ τις πρωινές ώρες από το Σωματείο Οικοδόμων σε συνεργασία με τον τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χίου.

Η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη λόγω των  ημερών αλλά  και επειδή οι οικοδόμοι αποτελούν έναν δραστήριο κλάδο. 

Η σταθερή παρουσία του σωματείου όμως αποτελεί και απόδειξη της έμπρακτης στήριξης της εθελοντικής αιμοδοσίας. Ο πρόεδρος του σωματείου Μιχάλης Τσακός σε δηλώσεις του ανέφερε ότι είναι η 10η συνεχόμενη χρονιά που το Σωματείο πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία:

«Σήμερα είναι η ημέρα περίεργη καθώς ο κόσμος δουλεύει παρόλα αυτά εμείς θελήσαμε να ενισχύσουμε».

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της Ιατρού, Μαρία Παναγιωτέλλη η οποία ευχαρίστησε το σωματείο για την στήριξη.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσέλευση αιμοδοτών στον Δαφνώνα όπως ανέφερε η κ. Παναγιωτέλλη καθώς το τμήμα της αιμοδοσίας κατόρθωσε να συγκεντρώσει συνολικά 35 φιάλες αίματος.

Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη Τρίτη δεν θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία λόγω αργίας της Πρωτομαγιάς. Το ΚΑΠΗ θα είναι ανοιχτό για εθελοντές αιμοδότες από την Τρίτη 11 Μαΐου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ