28.7.2020 13:07

Οι Χιώτες αγκάλιασαν το παζάρι του Ερυθρού Σταυρού [vid]

Την έμπρακτη αγάπη τους και τη στήριξή τους, στο έργο του παραρτήματος Χίου του Ελληνικού Ερυθρού σταυρού απέδειξαν για μία ακόμη φορά οι Χιώτες, που έσπευσαν να αγοράσουν προϊόντα από το καθιερωμένο πλέον παζάρι της ανθρωπιστικής οργάνωσης στην είσοδο της Απλωταριάς.

Γλυκά και αλμυρά εδέσματα, τοπικά ποτά και χυμοί αλλά και ο γνωστός πλέον τραχανάς που φτιάχνεται με βάσει παλιά παραδοσιακή συνταγή, είχαν την τιμητική τους αφού έγιναν ανάρπαστα μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Όπως εξήγησαν στον «π» τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το ετήσιο παζάρι καθώς και το τσάι που διοργανώνεται κάθε χρόνο, αποτελούν τις κύριες πηγές εσόδων του τοπικού παραρτήματος, με τα χρήματα να επιστρέφονται μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις στην ίδια την κοινωνία.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, φέτος οι ανάγκες ήταν ιδιαίτερα αυξημένες αφού ιδιαίτερα τα νέα ζευγάρια, που επλήγησαν οικονομικά από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, προσέτρεξαν για βοήθεια στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις στοιχειώδεις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ