6.3.2015 10:34

Οι γιατροί στο στόχαστρο της εφορίας

ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΗ ΧΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕΙΚΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ Δ.Ο.Υ. ΧΙΟΥ ΚΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

Κάθε όριο αυστηρότητας εξήντλησε η τοπική Δ.Ο.Υ. που την τελευταία εβδομάδα ξεκίνησε σαρωτικούς ελέγχους συστήνοντας μάλιστα μεικτά κλιμάκια με τη συμβολή, αυτή τη φορά και της Αστυνομίας. Στόχος των κλιμακίων όπως σημειώνουν στελέχη της Δ.Ο.Υ. Χίου στον «π» είναι να περιοριστεί η φοροδιαφυγή καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται «χαλάρωση» σε ότι αφορά στην έκδοση αποδείξεων.

Αρχή με τους γιατρούς

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν τον Ιανουάριο και κορυφώθηκαν την εβδομάδα που διανύουμε με τα κλιμάκια να εστιάζουν στην έκδοση αποδείξεων από τους ιατρούς.

«Όντως οι υποψίες μας επιβεβαιώθηκαν. Καταγράφηκαν περιπτώσεις που δεν εκδίδονταν αποδείξεις. Βέβαια πρόκειται για λίγα περιστατικά πλην όμως υπαρκτά», ανέφερε στέλεχος της τοπικής εφορίας στον «π».

Νέο κύμα ελέγχων μέχρι το Πάσχα

Οι εντολές που υπάρχουν συνηγορούν στη συνέχιση και εντατικοποίηση των ελέγχων. Έτσι τα μεικτά κλιμάκια από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να επιδοθούν σε σαφάρι αναζήτησης όσων επιμένουν να φοροδιαφεύγουν επιβάλλοντας μάλιστα και τα αντίστοιχα πρόστιμα.

«Ο κόσμος θα πρέπει να κατανοήσει ότι η έκδοση απόδειξης αποτελεί υποχρέωση. Εκτός αυτού τα αποτελέσματα έχουν δείξει ότι υπάρχουν καταστηματάρχες που παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία επιμένουν να εκδίδουν αποδείξεις κι άλλοι που συστηματικά δεν κόβουν τίποτα. Οι τελευταίοι αποτελούν και τον στόχο των κλιμακίων ελέγχου», δήλωσε το ίδιο στέλεχος της τοπικής εφορίας υπογραμμίζοντας ότι το νέο κύμα ελέγχων θα διαρκέσει μέχρι και τις γιορτές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ