21.8.2012 19:41

Οι γενναίοι... των Μεστών (ΦΩΤΟ)

Τη δική τους μάχη έδωσαν επί 4 ημέρες οι κάτοικοι των Μεστών που με ίδια μέσα και συντονισμό επέφεραν καίριο πλήγμα στο πύρινο μέτωπο που κατέκαιγε στην περιοχή.

Σε Αρμόλια, Βέσσα και Πυργί εθελοντές των Μεστών βρισκόταν ανά πάσα ώρα και στιγμή προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στο επιφορτισμένο έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Την Κυριακή και παρά το γεγονός ότι το μέτωπο στην περιοχή είχε ελεγχθεί, η ξαφνική αναζωπύρωση αιφνιδίασε τους πάντες. Στο σημείο υπήρχαν 130 άτομα από τα Μεστά, που εμπόδισαν την εξάπλωσή τους.

Χθες το πρωί οι εθελοντές των Μεστών έδωσαν διαρκή μάχη με τις φλόγες μέχρι τις 21:00 το βράδυ. Μετά τις ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα οι νέοι του μεσαιωνικού χωριού πάλεψαν και τελικά κατάφεραν μόνοι τους να τα βγάλουν πέρα, θέτοντας το πύρινο μέτωπο υπό έλεγχο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική είναι οι προσφορά των Γ. Μουστρίδη, Μ. Προγάκη, Γ. Κουλάδη, Γ. Μόγια, Κ. Κρίνου, Στ. Φλώρη, Γ. Καραολάνη, Μάρκου και Γιάννη Φλώρη, Γ. Καράμπελα, Δ. Φύλλα, Στ. Μουντούδη, Αυγουστή Βιγκάκη, Μιχάλη και Ηλία Σχολιάδη. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ