23.1.2013 14:41

«Οι φυλακές δεν είναι μειονέκτημα για τις τοπικές κοινωνίες»

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΓΙΑΝΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙ ΤΟ ΤΑΜΠΟΥ ΤΗΣ ΓΕΙΤΝΙΑΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Ο 39χρονος Κώστας Βαγιάνος  εκτελεί χρέη αναπληρωτή διευθυντή των φυλακών Χίου από τις 22 Οκτωβρίου, μετά την συνταξιοδότηση του Μιχάλη Γκιάλη. Περιμένοντας τον ορισμό του νέου προϊστάμενου, που είναι πιθανόν να είναι και ο ίδιος, προσπαθεί μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό να κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί, με στόχο να προσφέρονται αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους κρατούμενους και να λειτουργεί σωστά το κατάστημα.

Bιογραφικό

Ο Κώστας γεννήθηκε το 1974 στην περιοχή του στρατοπέδου Γκιάλα, το πατρικό του είναι στην οδό Φιλελλήνων, είναι απόφοιτος του Τμήματος  Οικονομικών Επιστημών της ΑΣΟΕΕ και υπηρετεί στη Χίο από το Δεκέμβρη του 2001.

Αποσυμφόρηση

Αναφερόμενος στο μεγάλο πρόβλημα της συμφόρησης που δημιουργεί η φιλοξενία πολύ περισσότερων κρατουμένων από τη χωρητικότητα  της κτιριακής υποδομής του καταστήματος, επισημαίνει  ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν σχεδόν όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα.

«Γι’ αυτό φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε άτυπη απεργία που ως γνωστό προκάλεσε την αντίδραση του Αστυνομικού Τμήματος Χίου, θέτοντας όριο στον αριθμό των κρατουμένων που έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενούμε», σημειώνει με έμφαση.

Το ταμπού

Βασικό μέλημα του είναι να συνεισφέρει και αυτός όσο μπορεί στην κατάρριψη του ταμπού της μειονεκτικότητας των περιοχών που γειτνιάζουν με φυλακές.

«Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι και οι φυλακές είναι ένας ζωντανός οργανισμός που δουλεύουν αξιόλογα άτομα και η παρουσία τους δεν είναι μειονέκτημα για τις τοπικές κοινωνίες».

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι διαφωνεί με την προοπτική της μεταφοράς τους σε άλλες εγκαταστάσεις. Αντίθετα τονίζει το αναμενόμενο, ότι μεταστέγαση τους σε νέο σύγχρονο κτίριο έξω από τον κεντρικό οικιστικό ιστό, θα είναι επωφελής για όλους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πριν 2 ημέρες

SUPER FALL OFFERS στα Entos