16.2.2024 7:10

Οι εθελοντές της Ιωνίας στην 1η εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης για το 2024. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων από κάθε χερσαία και νησιωτική γωνιά της Ελλάδας.

Ενεργή ήταν η συμμετοχή του Πρόεδρου και νόμιμου εκπροσώπου του Συλλόγου Δασοπροστασίας & Δασοπυρόσβεσης Δ. Ιωνίας Χίου, κ. Θεοδόση Τζούμα, ο οποίος έχει εκλεγεί ως Νέος Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης (ΠΟΕΟΔΠ).

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν μεταξύ άλλων: 

1) Η πλήρης ενεργοποίηση του νόμου 4662/20 σε όλα τα άρθρα που αφορούν τις εθελοντικές οργανώσεις

2) Η ένταξη των νέων μελών στον φάκελο του νέου μητρώου της Π.Π.

3) Η ταχεία εκπαίδευση των εθελοντικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα

4) Η κατ' εξαίρεσίν άδεια οδήγησης των πυροσβεστικών οχημάτων των Δήμων από εθελοντές Π.Π. καθ’ όλο το έτος

5) Η μη καταβολή τελών κυκλοφορίας για τα πυροσβεστικά οχήματα που ανήκουν σε εθελοντικές οργανώσεις

6) Θέματα που αφορούν την εγκατάσταση του συστήματος Engage στα πυροσβεστικά οχήματα των εθελοντικών οργανώσεων, την προμήθεια και ενεργοποίηση τερματικών υπολογιστών του Civil Engage και την διασύνδεση του με το Engage.

Ο κ. Γενικός ανέφερε ότι στόχος της Γενικής γραμματείας είναι η ταχεία ανάπτυξη των άρθρων του 4662/20 που αφορούν τους εθελοντές, μιας και έχει πλήρη γνώση των δράσεων και της προσφοράς τους επί του πεδίου.

Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με σκοπό την ανάδειξη και επίλυση των ζητημάτων που αφορούν τον θεσμό εθελοντών πολιτικής προστασίας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ