31.7.2014 16:16

Οι «Εραστές της Χίου» ξαναχτυπούν

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΧΙΟ, ΟΙ «ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ» ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Τη γνωρίσαμε μέσα από την περσινή της πρωτοβουλία να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να αγοραστεί ένα πυροσβεστικό όχημα για την Ομάδα «Ο».

Ο λόγος για τη Maria Braun, από το Λουξεμβούργο, επικεφαλής της άτυπης ομάδας «Chios Lovers» που δραστηριοποιείται σε 12 χώρες του κόσμου και στόχο έχει την ανάδειξη της Χίου ως μοναδικού τουριστικού προορισμού.

Η πρώτη επαφή

Διαβάζοντας τα δημοσιεύματα του «π» από το 2012 η Maria Braun θέλησε να επισκεφθεί τα γραφεία του «π» προκειμένου να γνωριστεί από κοντά με τους ανθρώπους του Τύπου. Όπως εξήγησε η πρώτη της επαφή με την Ελλάδα ήταν το 1980 ενώ στη Χίο για πρώτη φορά ήρθε στα πλαίσια διακοπών το 1983.

Αυτό ήταν και το χρονικό σημείο όπου αποφάσισε όχι μόνο ότι θέλει να έρθει εκ νέου στο νησί αλλά και να μάθει να μιλάει και να γράφει ελληνικά.

«Είχα μεγάλη θέληση να μάθω να γράφω και να μιλάω ελληνικά. Στην αρχή δεν καταλάβαινα τίποτα όμως η γλώσσα μου άρεσε υπερβολικά. Έτσι ξεκίνησα να τα μελετάω στο βραδινό σχολείο», εξήγησε η ίδια τονίζοντας ότι βασικό της κίνητρο ήταν η αγάπη της για το νησί.

Ανήσυχο και καλλιτεχνικό πνεύμα η Maria Braun εργάζεται συνεχώς για τη Χίο. Όπως είπε συστήνει καθημερινά το νησί μας στους ξένους ενώ έχει καταφέρει, μέσα από τις επαφές που διατηρεί με μέλη της ομάδας, να πείσει δύο ζευγάρια να αγοράσουν σπίτια στη νότια Χίο.

Η φετινή εκδήλωση

Μη αρκούμενη στη μέχρι σήμερα προσφορά της η Maria Braun αναγνωρίζει ότι η Χίος δεν έχει την τουριστική απήχηση που ίσως θα έπρεπε να έχει. Έτσι με πρωτοβουλία της ίδιας στις 6 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στον Λιμένα Μεστών με στόχο όπως είπε να κληρωθούν οι τυχεροί επισκέπτες του εξωτερικού που θα κερδίσουν τη διαμονή τους για το επόμενο καλοκαίρι στη Χίο. Στα πλαίσια της ίδιας εκδήλωσης θα κληρωθεί κι ένα γεύμα για 3 άτομα σε κάποια από τα εστιατόρια και τις ταβέρνες της περιοχής.

Η ομάδα πρόσφατα απέκτησε και διαδικτυακό τόπο συνάντησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://clarityandjoy.wix.com/chios-lovers-page, όπου κανείς μπορεί να βρει εικόνες αλλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για το νησί. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ