10.10.2013 13:07

Οι εκλογές τινάζουν την ελεγχόμενη στον αέρα

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ

Ανέκδοτο μεταξύ των πολιτών έχει καταντήσει η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, με την δημοτική αρχή Λαμπρινούδη να αυτοαναιρείται ως προς τις μεγαλόστομες εξαγγελίες για «αυστηρή τήρηση του μέτρου».

Οι τρεις ημέρες τήρησης του μέτρου, σε σύνολο τεσσάρων μηνών από την επανέναρξή του φαντάζει ως πυροτέχνημα με τους πολίτες να μην παίρνουν πλέον στα σοβαρά τις εξαγγελίες μιας και  στη στις συνειδήσεις η ελεγχόμενη στάθμευση έχει καταργηθεί πριν ακόμα ξεκινήσει.

Με παρέμβαση του Δήμου;

Η δεδομένη πρόθεση της Τροχαίας να βεβαιώσει παραβάσεις, όπως και έκανε σε δυο-τρεις περιπ΄τωσεις, είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι σκόνταψε στις προθέσεις του Δήμου ο οποίος άλλωστε ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε επισήμως όπως συνηθίζει, για τη μη πραγματοποίηση ελέγχων.

Απεναντίας σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν ξεκίνησαν οι έλεγχοι και έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα υπήρξε παρέμβαση από την πλευρά του Δήμου προκειμένου να σταματήσουν οι βεβαιώσεις παραβάσεων με την πρόφαση ότι «οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας δεν έχουν μεταφερθεί στην Τροχαία».

Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει και αυτή την εκτίμηση καθώς ο νόμος ορίζει σαφέστατα ότι η Τροχαία ασκεί τα καθήκοντά της Δημοτικής Αστυνομίας. Άλλωστε είναι γνωστό τοις πάσι ότι σε Δήμους που εφαρμόζεται το μέτρο της ελεγχόμενης  στάθμευσης θα εποπτεύεται από τα κατά τόπους Τμήματα Τροχαίας.

Σε επίμονες ερωτήσεις του «π» για τους λόγους που το μέτρο της ελεγχόμενης δεν τηρείται, ακόμα και συνεργάτες του Π. Λαμπρινούδη είτε επικαλέστηκαν άγνοια, είτε αναφέρθηκαν σε «άνωθεν εντολές».

Αναζητείται υπευθυνότητα

Πρωτού ο τόπος μπει σε καθεστώς προεκλογικό, με ότι αυτό συνεπάγεται για την χαλάρωση στην τήρηση κανόνων και αποφάσεων που πολιτικά έχουν ληφθεί, ο Δήμος οφείλει να αποσαφηνίσει άμεσα τι ισχύει και τι δεν ισχύει. Εάν η ελεγχόμενη στάθμευση δεν εφαμρόζεται και ο καθένας μπορεί να παρκάρει όπου θέλει, ας το πουν δημόσια. Εάν η ελεγχόμενη ισχύει, τότε ας αφήσουν την Τροχαία ανεπηρέαστη να κάνει τη δουλειά της. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση, εντολή, προφορική ή γραπτή, θα πρέπει να ελεγχθεί για τη νομιμότητά της. Τέλος αυτά που ξέρανε. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ