25.11.2022 17:28

Οι δράσεις του Π.Σ. ΑμεΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία προσκαλεί τα άτομα με αναπηρία, τις οικογένειες και τους φίλους τους να πλαισιώσουν και να συμμετάσχουν στις δράσεις του με αφορμή την 3η Δεκέμβρη. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ, τα Άτομα με Αναπηρία μέλη του και οι οικογένειές μας, διεκδικούμε το Δικαίωμα στη Ζωή με Αξιοπρέπεια με σύγχρονα δικαιώματα! Οι ανάγκες μας δεν πρέπει να λογίζονται κόστος!

Οι έννοιες της αυτονομίας, της ίσης μεταχείρισης, δεν είναι κενές περιεχομένου. Συζητάμε και διεκδικούμε να γίνονται πράξη πρώτα και κύρια από την ίδια την κοινωνία. Καταδικάζουμε την άνιση μεταχείριση και τις διακρίσεις σε όλες τους τις μορφές.

Η 3η Δεκέμβρη 2022 μας βρίσκει και πάλι στον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των δικών μας και των οικογενειών μας!

Η ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Ο Παγχιακός Σύλλογος Α. με Α., συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την 3η Δεκέμβρη, Διοργανώνει τις παρακάτω δράσεις:

  • Πέμπτη 1η Δεκέμβρη : Ενημέρωση των χρηστών αναπηρικού αμαξιδίου, για την σωστή επιλογή και χρήση του, από την Φυσίατρο και ειδικό σωματομετρίας. Στο Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας Α. με Α. « Η ΓΕΦΥΡΑ» του ΠΣΑμεΑ. Ώρα 12,00- 17,00μμ
  • Σάββατο 3η Δεκέμβρη: Ενημερωτική Ημερίδα, με θέμα: « Αποκλεισμός και Περιθωριοποίηση στην Εποχή μας». Στο Ομήρειο Π.Κ. Δήμου Χίου. Ώρα 9,00πμ-13,30μμ.

Συμμετέχει στις δράσεις της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Β. Αιγαίου:

  • Δευτέρα 5 Δεκέμβρη: συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την άμεση μεταστέγαση του Ειδικού Δημοτικού & Ειδικού Νηπιαγωγείου Χίου και την υποβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ.
  • Τρίτη 6 Δεκέμβρη: Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Χίου «Σκυλίτσειο», με τη συμμετοχή κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων της Χίου».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ