1.5.2013 10:09

«Οι διεθνείς συνθήκες είναι αδιαπραγμάτευτες για την Ελλάδα»

ΣΤΙΒΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

«Βασιζόμαστε στις διεθνείς συνθήκες, το δίκαιο και τους νόμους. Οι γείτονες μας  αναπαράγουν αυτή την τακτική για εσωτερική τους κατανάλωση. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Παράλληλα όμως, ο Στρατός είναι έτοιμος να προασπίσει την Εθνική κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα».

Στιβαρή απάντηση έστειλε από τη Χίο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Καράμπελας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής εθιμοτυπικής Πασχαλινής επίσκεψης του σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 96 ΑΔΤΕ, του Ναυτικού Σχηματισμού και του Λιμεναρχείου.

Απαντώντας στον ισχυρισμό του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι τα θαλάσσια σύνορα μας δεν έχουν κατοχυρωθεί και η Τουρκία θεωρεί διαπραγματεύσιμη την κυριαρχία μερικών μικρών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και οι Οινούσσες, κάλεσε την Τουρκική ηγεσία να σεβαστεί τη διεθνή νομιμότητα και να μην αναπαράγει κλίμα που δε συμβάλλει στη διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας των δύο πλευρών.

Αισιοδοξία

Εκτός από τις ευχές, προσπάθησε να μεταφέρει και ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την ανάκτηση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος οικονομικής σταθερότητας, που υποχρέωσε τους ξένους δανειστές να μην απαιτήσουν νέα μέτρα για το όποιο δημοσιονομικό κενό υπάρχει.

Επιδράσεις

Ο υφυπουργός υποστήριξε ότι με  την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η ρευστότητα των Ταμείων θα ανακτηθεί σε σημαντικό ποσοστό, με ευεργετικές επιδράσεις και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν καταβληθεί σε ποσοστό 80% οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και έχουν εξυγιανθεί οι νοσοκομειακές μονάδες και τα Μετοχικά Ταμεία», τόνισε.

Στον επιχειρησιακό τομέα το Υ.ΕΘ.Α έχει ενημερώσει τη Βουλή για το κομβικό θέμα της  νέας δομής των δυνάμεων του και πέρασε 15 προγράμματα από την αρμόδια ειδική επιτροπή εξοπλισμών και συμβάσεων, που καλύπτουν κυρίως τον τομέα της συντήρησης υπαρχόντων μέσων των τριών όπλων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ