1.2.2013 10:36

Οι αποφάσεις του Δ.Σ. του Συνδέσμου Κληρικών Χίου

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών και ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

 

1) Την έγκριση αιτήσεων εγγραφής στον Σύνδεσμο νέων μελών.

 

2) Την προετοιμασία για τη σύγκληση της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης, η οποία αποφασίστηκε για την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 10.00 π.μ. στην έδρα του Συνδέσμου στον Άγιο Γεώργιο Βροντάδου.

 

3) Το θέμα της μισθοδοσίας του κλήρου, που ανακινείται κατά καιρούς από διαφόρους και με διαφορετικές σκοπιμότητες. Το Δ.Σ. θεωρεί ότι η δήλωση του εκπροσώπου τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος είναι αρκετή ως απάντηση στις πρόσφατες "προτάσεις" του βουλευτή κ. Τάσου Κουράκη. Ο π. Γεώργιος Βαμβακίδης απάντησε όταν ερωτήθηκε σχετικά: "Η μισθοδοσία των κληρικών έχει κατοχυρωθεί νομικά από την Πολιτεία με πράξη, όταν η Πολιτεία πήρε την εκκλησιαστική περιουσία και δεσμεύτηκε και εγγράφως και επισήμως ότι θα εξασφαλίσει από κει και πέρα τη μισθοδοσία των εφημερίων". Το Δ. Σ. φρονεί ότι, ο ιερός κλήρος δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με το αντικληρικό πνεύμα, που καλλιεργήθηκε πάντοτε πάνω στη στρεβλή περί Εκκλησίας και Κλήρου αντίληψη, γιατί πρέπει να είναι απερίσπαστος στην λατρευτική και ποιμαντική διακονία του λαού του Θεού, καθώς και στο συνεχώς αυξανόμενο κοινωνικό έργο αγάπης και φροντίδας του πλησίον, που γίνεται καθημερινά και χωρίς διακρίσεις.

 

4) Τέλος το Δ.Σ. ασχολήθηκε με την πρόσκληση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος για συμμετοχή στην ετήσια Γενική Συνέλευσή του, που θα γίνει στις 21 Φεβρουαρίου 2013 στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, καθώς ήδη πολλά από τα μέλη του τοπικού μας Συνδέσμου είναι και μέλη του ΙΣΚΕ. Το Δ.Σ. παροτρύνει τους αδελφούς να συμμετάσχουν στη Γ.Σ. του ΙΣΚΕ ή να συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση συμμετοχής και ενημερώνει ότι μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου και μέλος του Δ.Σ. του ΙΣΚΕ, που θα παρουσιάσει το θέμα: "Σχέσεις Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος."

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ