28.2.2014 13:57

Όχι στο παραμάγαζο των ΚΟΙΝΣΕΠ από τη Χιακή Συμπολιτεία

Για ηθικό κι αντικειμενικό εκβιασμό κατηγορεί τη δημοτική αρχή η Χιακή Συμπολιτεία αναφορικά με τη συζήτηση του θέματος των ΚΟΙΝΣΕΠ στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο.  Η Χιακή Συμπολιτεία ξεκαθαρίζει ότι είναι κάθετα αντίθετη με τη χρήση των ΚΟΙΝΣΕΠ ως  πολιτικά  και πελατειακά παραμάγαζα της δημοτικής αρχής  και ξεκαθαρίζει ότι το φθαρμένο πολιτικό σκηνικό δεν μπορεί αν συμπαρασύρει στην πτώση του τις κοινωνικές δομές.
"Με το μαχαίρι στο λαιμό οι δημοτικοί σύμβουλοι καλούνται σήμερα Παρασκευή να αποφασίσουν για τη συνέχιση λειτουργίας του παραμάγαζου της δημοτικής αρχής, της ΚοινΣεΠ «Πανδώρα», με τον ηθικό και αντικειμενικό εκβιασμό της συνέχισης της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών.
Παρά τις βάσιμες αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το θέμα, ο Δήμαρχος Χίου συνεχίζει, χωρίς να ιδρώνει το αυτί του, να εκβιάζει γονείς, εργαζόμενους και τους δημοτικούς συμβούλους παρουσιάζοντας μάλιστα ως μόνη λύση τις δίμηνες συμβάσεις,  με  παιδιά σε παράκρουση από τη συνεχή εναλλαγή παιδαγωγών.
Ως πότε μπορούμε να δεχόμαστε τέτοιες πρακτικές, οι οποίες δεν προσφέρουν βιωσιμότητα λειτουργίας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς είναι βέβαιο ότι  το ίδιο θα επαναληφθεί πολύ σύντομα; Το φθαρμένο και παλιό πολιτικό προσωπικό της δημοτικής αρχής δεν μπορεί να συμπαρασύρει στην εξαφάνιση του τις κοινωνικές δομές. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα για να αφεθεί στα χέρια εκείνων που έχουν ιστορικές ευθύνες για την κατάντια του τόπου.
Εμείς υποστηρίζουμε ότι οι βρεφονηπιακοί οφείλουν να αντιστοιχηθούν με τις ανάγκες της κοινωνίας, το προσωπικό που εργάζεται σε αυτούς να έχει μόνιμη σχέση εργασίας και να υπάρξει έγκαιρος προγραμματισμός αναγκών και πιστώσεων. Επισημαίνουμε ότι η χρήση μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης  ως πολιτικό και πελατειακό παραμάγαζο της δημοτικής αρχής δεν είναι αποδεκτή, καθώς σπιλώνει τον ίδιο τον θεσμό"
αναφέρει ο συνδυασμός.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ