29.1.2016 11:26

ΟΧΙ στις νέες συμβάσεις από το Σωματείο Εργαζομένων ΝΗΡΕΑ

 Την αγανάκτησή τους για τις νέες συμβάσεις που προωθεί η εργοδοσία του ΝΗΡΕΑ εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εργαζομένων Ομίλου ΝΗΡΕΑ Ν. Εύβοιας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι το Σεπτέμβριο του 2013 η εργοδοσία του ΝΗΡΕΑ με αφορμή την οικονομική κρίση προχώρησε σε μειώσεις μισθών της τάξεως του 8%-12% με την υπόσχεση ότι από το Δεκέμβριο του 2013 οι μισθοί θα επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα.

Αντ’ αυτού τον Ιανουάριο του 2016 σε συνάντηση των σωματείων Ευβοίας, κλαδικών Χίου και Ναυπάκτου με την εργοδοσία του ΝΗΡΕΑ τους ανακοινώθηκε ότι η μείωση των μισθών θα είναι μόνιμη.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν « Πρότεινε να υπογράψουμε νέα σύμβαση που θα μονιμοποιεί τη μείωση του μισθού. Σαν αντάλλαγμα είπε ότι θα χορηγεί τη διαφορά μεταξύ του μειωμένου μισθού και του μισθού πριν από τη μείωση με κουπόνια τροφίμων μόνο σε ότι αφορά το καθαρό κομμάτι του μισθού….. Καλούμε τα άλλα 2 σωματεία να οργανώσουμε τον αγώνα από κοινού. Καλούμε  όλους τους συναδέλφους στον όμιλο ΝΗΡΕΑ, σε όλη την Ελλάδα να μην υπογράψουν να μην υποκύψουν σε νέους εκβιασμούς. Η καλύτερη απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η συμμετοχή στην απεργία στις 4 Φλεβάρη», καταλήγει η ανακοίνωση των σωματείων.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ