19.3.2015 10:59

Όχι στις αυξήσεις από τη ΛΑΣ

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ

Αντιδρά η ΛΑΣ στις επικείμενες αυξήσεις στα τροφεία των βρεφονηπιακών σταθμών, που προωθεί το Νομικό Πρόσωπο, υποστηρίζοντας πως τη απόσυρση της πρότασης για αυξήσεις από το προεδρείο μετά την κατακραυγή, δεν πρέπει αν εφησυχάζει τους εργαζόμενους και όλους τους δημότες.

Σε ανακοίνωση της αφού καταγγέλλει τη φορομπηχτική πολιτική σε βάρος των δημοτών σημειώνει:

«Η  απόσυρση των εισηγήσεων που χαρατσώνουν βάναυσα τις λαϊκές οικογένειες μετά την κατακραυγή από τη Λαϊκή Συσπείρωση και την υπόλοιπη αντιπολίτευση, αλλά ακόμα και από μέλη της  συμπολίτευσης,  δεν πρέπει να οδηγεί σε κανέναν εφησυχασμό. Το έργο το έχουμε ξαναδεί! Δοκιμάζουν τις αντοχές μας για να φέρουν μετά εκλογικευμένες αυξήσεις, λες και αντέχει τούτος ο λαός και άλλα βάρη στην πλάτη του!

Η λογική της ανταποδοτικότητας που φαίνεται να κυριαρχεί πλέον σε κάθε δράση που αναλαμβάνει ο Δήμος και το ΝΠ προς τους δημότες καταργεί κάθε έννοια κοινωνικής παροχής, μετατρέποντας τις κοινωνικές δομές σε «επιχειρήσεις». Αν πράγματι η διοίκηση και η υπηρεσία αναγνωρίζει τις δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες που διαμορφώνονται εξαιτίας των φτωχοποιητικών πολιτικών των τελευταίων ετών, που εφάρμοσαν οι συγκυβερνήσεις και η τρόικα, και που δεν φαίνεται να μπορούν να ανατραπούν απλά φέρουν «αριστερό» πρόσημο, τότε δεν θα πρότεινε επιπλέον οριζόντιες επιβαρύνσεις στους ωφελούμενους δημότες ούτε θα μετέτρεπε βασικά δικαιώματα σε εμπορεύματα όπως έκανε η Δημοτική αρχή  και με την ελεγχόμενη στάθμευση.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση επανειλημμένα και λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις και προτάσεις των εργαζομένων, έχουμε καταθέσει τη θέση μας για την ανάγκη κάλυψης των κενών σε προσωπικό με προσλήψεις μόνιμου καταρτισμένου και εξειδικευμένου προσωπικού, μέσω ΑΣΕΠ. Φυσικά οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν παγώσει ελέω μνημονίου, και για το λόγο αυτό συναινούμε και σε προσλήψεις ορισμένου χρόνου, τονίζοντας πάντα την ανάγκη διαφάνειας στις διαδικασίες, όχι μόνο για να εξασφαλίζεται το πλέον ικανό προσωπικό για τις δομές, αλλά και για να μην πέφτουν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θύματα  υποσχέσεων και εξάρτησης από την εκάστοτε διοίκηση.

Δεν είναι δυνατόν όμως, το κόστος αυτών – των εντελώς απαραίτητων όπως αναφέρεται στις εισηγήσεις – προσλήψεων να μεταφερθεί στους δημότες. Στους δημότες – ωφελούμενους των κοινωνικών υπηρεσιών που παρέχει το Ν.Π. , για τις οποίες ήδη πληρώνουν και ανταποδοτικά και φόρους .

Απαιτούμε τέτοιες κατάπτυστες εισηγήσεις αυξήσεων να μην εμφανιστούν ξανά είτε στο Νομικό Πρόσωπο είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο και καλούμε τις οικογένειες που θίγονται, τα σωματεία, το εργατικό και λαϊκό κίνημα του νησιού μας να επαγρυπνεί , ώστε να μην περάσει αυτή η σφαγή των αυξήσεων.

Τέλος  το ΝΠ αντί να μιμείται συγκυβερνήσεις και «θεσμούς»  να διεκδικήσει από το Δήμο Χίου το σύνολο των οφειλόμενων επιχορηγήσεων, ως οφείλει, και όχι  να σπεύδει να μετακυλήσει τα κόστη στους δημότες που δεν αντέχουν άλλο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ