18.1.2016 9:44

Όχι στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης από τη Λαϊκή Ενότητα

Για ποινικοποίηση της αλληλεγγύης καταγγέλλει την κυβέρνηση η  Λαϊκή Ενότητα με αφορμή τη σύλληψη οκτώ εθελοντών υποδοχής προσφύγων στη Χίο και τη Λέσβο, σε συνεργασία της Frontex με την ΕΛ.ΑΣ.

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εγκαταλείπει όλο και περισσότερο το προσωπείο του σεβασμού των δικαιωμάτων και τη ρητορική της «κοινωνικής ευαισθησίας». Επιτρέπει την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και την ανθρωπιάς, ανοίγοντας το δρόμο για τη συκοφάντηση αλληλέγγυων πρακτικών που δεν ταυτίζονται με τις επιλογές της κυβέρνησης ή και ορισμένων δημοτικών Αρχών. 

Την ίδια ώρα που ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, με συνεχείς δηλώσεις του, επιχειρεί να «ξεπλύνει» τον κατασταλτικό ρόλο της Frontex, αναβαθμίζει εν κρυπτώ, παράνομα και αντισυνταγματικά, την παρουσία και τον ρόλο της στο ελληνικό έδαφος, επιτρέποντας  της ακόμη και την πραγματοποίηση συλλήψεων, γεγονός που θέτει σε αμφισβήτηση τους θεσμούς εθνικής κυριαρχίας. 

Σε αυτό τον κατήφορο ευθυγράμμισης με τις ρατσιστικές πολιτικές της Ε.Ε. , που συμπεριλαμβάνει την δεδηλωμένη πρόθεση ελαχιστοποίησης της άφιξης προσφύγων και μεταναστών στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο,  την υποστήριξη του Φράχτη του Έβρου με αποτέλεσμα τον πνιγμό 65 ανθρώπων στις 16 πρώτες μέρες του έτους, αλλά και την επαναλειτουργία των σύγχρονων κολαστηρίων κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα και την Κόρινθο, θα μας βρουν αποφασιστικά απέναντι τους.  Η καταστολή του κινήματος και των αλληλέγγυων πρακτικών δεν θα περάσει", αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΛΑE.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ