5.12.2014 11:07

Όχι στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΖΗΤΑ, Η ΛΑϊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Η ενδεχόμενη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ θα οδηγήσει τα νησιά μας σε οικονομικό μαρασμό, σημειώνει η Λαϊκή Συσπείρωση σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, ζητώντας  τη συζήτηση τους θέματος στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

«Φυσικά, εμείς δεν πιστεύουμε ότι, ακόμα και μια  μείωση κατά  50% του ΦΠΑ, θα λύσει τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι των απομακρυσμένων ιδιαίτερα νησιών και μάλιστα  όταν, επί πλέον,  υφίστανται και αυτοί την πρωτοφανή και πολύμορφη αφαίμαξη του εισοδήματός που βιώνει όλος ο εργαζόμενος λαός μας . Θεωρούμε όμως ότι ο μειωμένος ΦΠΑ αποτελεί  μια ανακούφιση και ένδειξη ότι κατανοούνται αυτά τα προβλήματα. 

Σήμερα  όμως,  αντί να προχωρήσει η Κυβέρνηση σε  μείωση του ΦΠΑ τουλάχιστον στο 50%,  έρχεται  να  προωθήσει την κατάργηση και αυτής  που ισχύει, αδιαφορώντας για την παραπέρα επιδείνωση της ζωής μας. Και σα να μην έφτανε αυτό έρχεται, επιπλέον, να διπλασιάσει τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία,  πλήττοντας   μια  από τις σημαντικότερες πηγές εισοδήματος  στα νησιά.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Β Αιγαίου και το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου  έχουν ήδη πάρει θέση, στο παρελθόν εναντίον της κατάργησης της μείωσης του ΦΠΑ, χωρίς φυσικά να δώσουν συνέχεια, αφού καθ΄όλη την προηγούμενη θητεία  τους, έβαζαν, στην πλειοψηφία τους, πλάτη, στην πολιτική της Κυβέρνησης και της ΕΕ» αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ