17.10.2013 13:10

Όχι στην κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΙΓΑΙΟΥ

Παναιγαιακό κάλεσμα σε όλους τους κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς φορείς του Αιγαίου, απευθύνουν οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Αιγαίου με αφορμή την υποφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Με ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως ο κ. Βαρνιτσιώτης από την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργός, προσπαθεί με διάφορους τρόπους να αποψιλώσει από αρμοδιότητες και πόρους την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής. Τελευταίο χτύπημα για τους εργαζόμενους αποτελεί απαίτηση του υπουργού προς την ΓΓΑΙΝΠ μέσα σε 10 μέρες να παρουσιάσει τον νέο οργανισμό της με σαφείς υπουργικές εντολές να κατεδαφιστούν ολόκληροι τομείς δράσης της όπως οι άγονες γραμμές, ο πολιτισμός η υδροδότηση άνυδρων νησιών, η πολιτική προστασία.
Με βάση τα παραπάνω οι εργαζόμενοι καλούν τους νησιώτες να αντιδράσουν απαιτώντας η ΓΓΑΙΝΠ (που αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της Πολιτείας απέναντι στα νησιά μας) να έχει το προσωπικό, τις αρμοδιότητες και τον προϋπολογισμό που χρειάζεται ώστε να μπορεί να έχει δραστηριότητα προς όφελος των νησιωτών. Καλούμε όλους τους βουλευτές και τα κόμματα που κατά καιρούς μιλούν για την αναγκαιότητα της νησιωτικής πολιτικής να πάρουν δημόσια θέση για το ζήτημα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ