30.3.2016 16:31

Όχι στην κατάργηση της αναγκαστικότητας της ΕΜΧ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

"Το σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς ανοίγει την πόρτα, για την κατάργηση της αναγκαστικότητας, των Πρωτοβάθμιων Συνεταιρισμών Μαστιχοπαραγωγών και της ΕΜΧ" αναφέρει η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει ότι η συγκυβέρνηση  με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, "καταργεί αμέσως τον αναγκαστικό συνεταιρισμό της Σάμου και δρομολογεί την κατάργηση των υπολοίπων. Πρόκειται για μια ακόμη πολύ σοβαρή αρνητική και επικίνδυνη εξέλιξη, σε βάρος των φτωχών και μεσαίων μαστιχοπαραγωγών και πρέπει να αποτραπεί.

Αυτή η επιδίωξη δεν είναι κεραυνός σε ξάστερο ουρανό. Τα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και οι τοπικοί βουλευτές τους, οι τοπικοί φορείς που παριστάνουν τους «ξαφνιασμένους» και τους «εξαπατημένους», κοροϊδεύουν.

Η αναγκαστικότητα βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο, γιατί είναι ένα εμπόδιο στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), που προωθεί το άνοιγμα της αγοράς και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Είναι δηλαδή, ένα  εμπόδιο  στην επέλαση των μεγάλων επιχειρήσεων, των μονοπωλίων στο μαστίχι, που όμως έχουν ήδη διεισδύσει, όπως μέσω της MEDITERRA"

Στην ίδια ανακοίνωση η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ προτρέπει τους μαστιχοπαραγωγούς να οργανωθούν να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν για την αποτροπή αυτής τςη εξέλιξης:

Πάρτε στα δικά σας χέρια των αγώνα και την τύχη σας. Μην δέχεστε να σας σύρουν σε επιλογές και αιτήματα που εσάς σας οδηγούν σίγουρα στην ήττα. Συγκροτείστε επιτροπές αγώνα στα χωριά, απαιτείστε συνελεύσεις των συνεταιρισμών και αντιπαλέψτε την κατάργηση της αναγκαστικότητας και τα αντιλαϊκά μέτρα. Πάρτε θέση δίπλα και μαζί με τα εργατικά ταξικά σωματεία και φορείς.

Με ισχυρή λαϊκή συμμαχία μπορούμε να σταματήσουμε και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική"

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ