Το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, 4 χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα στη Συκιάδα, απένειμε στον Ιερέα του Βικίου π. Αργύριο Μπακάλη ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, ανήμερα της εορτής του 15Αυγουστο στην Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μερσινίδι.
Ο π. Αργύριος επέβαινε στο μοιραίο λεωφορείο, το οποίο ξεκίνησε από το Βίκι με προορισμό την πόλη της Χίου. Λίγο μετά τη στροφή της Συκιάδας, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να περάσει στο αντίθετο ρεύμα, να προσκρούσει στις προστατευτικές μπάρες και να πέσει στον γκρεμό.
Από το ατύχημα σκοτώθηκαν 3 άτομα ενώ ο Ιερέας τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να χειρουργηθεί δεκάδες φορές. Από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα όμως ουδέποτε σταμάτησε να ιερουργεί στην Παναγιά του Βικιού.
Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα είναι από την ιστοσελίδα amen.gr και το βίντεο από την τελευταία του δήλωση στο politischios.gr το 2013, λίγο πριν χειρουργηθεί για πολλοστή φορά.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.