24.8.2015 12:08

Οφφικιούχος ο Γ. Ανωμερίτης με πρόταση του καπ. Π. Τσάκου

Το οφφίκιο του Άρχοντα Πρωτεκδίκου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, θα απονείμει στον Γιώργο Ανωμερίτη έπειτα από εισήγηση του καπ. Παναγιώτη Τσάκου ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

«Έχω πλήρη συνείδηση ότι με την απόδοση του οφφικίου αυτού γίνομαι διάκονος της Μεγάλης μας Εκκλησίας και ενεργότερος υποστηρικτής του θεόπεμπτου έργου Σας. Μέλος ενός ιστορικού κύκλου κληρικών και λαϊκών αξιωματούχων, οι οποίοι σε δίσεκτα  έτη διέσωσαν τη Ρωμιοσύνη και το Γένος των ορθοδόξων, όπως έχω γράψει και στο βιβλίο μου για τα «Σιγίλλια προς τα Αγιονήσια των Κυκλάδων».

Από τα νεανικά μου χρόνια συμμετέχω ως απλό μέλος του ποιμνίου της Εκκλησίας στα εκκλησιαστικά δρώμενα, όπως εξάλλου με σκοπό το κοινό καλό και στις πολιτικές και δημόσιες υποθέσεις της Ελλάδας και του Ελληνισμού μέσα από ποικίλα κοσμικά αξιώματα.

Μαζί με τις άπειρες ευχαριστίες μου για τη μεγάλη αυτή τιμή, θα ήθελα, ζητώντας την ευλογία Σας, να σας διαβεβαιώσω ότι θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο να ανταποκριθώ στις ευθύνες τις οποίες η Μεγάλη Εκκλησία και η Αγιότητά Σας μου αναθέτετε», αναφέρει σε επιστολή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο κ. Ανωμερίτης.    

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ