28.11.2012 10:45

"Οδηγούμαστε σε πρωτόγονους τρόπους θέρμανσης"

Την καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Χίου προκάλεσε η δημοσιοποίηση των σχεδίων από τη διοίκηση της ΔΕΗ ότι από 1/1/2013 αναμένεται να αυξηθούν κατά 30% τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε βαθύτερη απόγνωση χιλιάδες καταναλωτές.
 
Στη σχετική ανακοίνωση το Ε.Κ. Χίου αναφέρει μεταξύ άλλων:
 
«Τί και ποιούς θα ωφελήσουν άραγε οι νέες αυξήσεις; Τα έσοδα της ΔΕΗ ή μήπως τους καταναλωτές; Ή απλά και μόνο επιταχύνεται η απαξίωση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού προκειμένου να περιέλθει
εξ ολοκλήρου στα χέρια ιδιωτών;» ενώ καταλήγει υπογραμμίζοντας :
 
«Πού πρέπει να οδηγηθούμε; Σε πρωτόγονους τρόπους θέρμανσης που χρησιμοποιούσαν οι προηγούμενες γενιές λόγω τεχνολογικών ελλείψεων; Καθημερινές και αληθινές ιστορίες νοικοκυριών αποδεικνύουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και έχουν ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε το κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ