1.2.2016 11:16

"Ο τόπος μας είναι πάνω από όλα"

Η ΕΝΩΣΗ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΧΙΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ομογενών Χίου δεν είναι απλά μια εκδήλωση, όπως την φανταζόμαστε. Είναι μια συνεχής ανανέωση όρκων μεταξύ εκείνων που ζουν και δημιουργούν μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα τους και όσων επέστρεψαν στον γενέθλιο τόπο για να συνεχίσουν την ζωή τους. Η σκέψη ταξιδεύει στα συγγενικά τους πρόσωπα όπου γης, ιδιαίτερα στις Η.Π.Α. όπου ένα μεγάλο τμήμα Χιωτών χτίζει τη ζωή του βήμα, βήμα, εκμεταλλευόμενο την διαχρονική ικανότητα μας, ως λαός, να προσαρμοζόμαστε γρήγορα σε όλες τις συνθήκες, όπου κι αν βρεθούμε.

Οι αναφορές λοιπόν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο ξενοδοχείο «Χανδρής» σε εκείνους που καθημερινά σκέφτονται το νησί μας με την γλυκιά ανάμνηση, δεν θα μπορούσε παρά να κυριαρχήσει.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου Παντ. Μπουρνιάς έκανε ότι πέρναγε από το χέρι του, όπως και το Συμβούλιο, για να δημιουργήσει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Εξαιρετικό φαγητό, κρασί και άφθονη συζήτηση μεταξύ των προσκεκλημένων, έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στην εκδήλωση, την οποία τίμησαν και φέτος οι Χιώτες ομογενείς.

Ακόμη όμως και το δώρο που επέλεξε η Ένωση Ομογενών ήταν ιδιαίτερο. Μια χρυσή λίρα, συνοδευόμενη από τα αντίστοιχα πιστοποιητικά της Τράπεζας Πειραιώς κατέληξε στα χέρια παρευρισκόμενης στην εκδήλωση, δείχνοντας ότι οι Ομογενείς ακόμη και στο δώρο... διαθέτουν ευρηματικότητα.

Οι αναφορές Μυρώνη

Παρόν στην εκδήλωση, πέραν των επισήμων που αναφέρθηκαν εκτενώς στους δεσμούς που δένουν τους ομογενείς με τη Χίο, ο Χιώτης επιχειρηματίας κ. Μυρώνης που βρέθηκε αυτές τις μέρες στο νησί και ζήτησε να πει δυο λόγια. «Για όλους εμάς που ζούμε μακριά η Χίος αποτελεί μια καθημερινή γλυκιά σκέψη.  Αγαπάμε τον τόπο μας, το μεταδίδουμε στα παιδιά μας και τους γύρω μας και αυτό μας κάνει ως λαό ξεχωριστούς. Είμαστε στην κορυφή της ομογένειας στην Αμερική. Δουλέψαμε και δουλεύουμε καθημερινά γιατί βρήκαμε ευκαιρίες. Αυτό όμως που μπορώ με βεβαιότητα να σας πω, είναι ότι οι δεσμοί της ελληνικής οικογένειας, όλων αυτών που μας ενώνουν, δεν υπάρχουν πουθενά αλλού. Αυτό είναι το πλεονέκτημα μας. Και ας το γνωρίζουν όλοι ότι η Χίος είναι πάντα ο τόπος μας, η πατρίδα μας, ανεξάρτητα από το ότι αγαπάμε και την Αμερική στην οποία ζούμε και δημιουργούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ