4.7.2016 14:43

«Ο τόπος χρειάζεται σοβαρή και αποτελεσματική Αστυνομία»

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΙΟΥ Ο Γ. ΚΕΒΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Τέλος εποχής  και έναρξη νέας για τον πρώην (πια) Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου Γιώργο Κεβόπουλο.

Μετά από 13 χρόνια επιτυχημένης δράσης στην υπηρεσία  του κοινοποιήθηκε η διαταγή μετάθεσης στην Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου, όπως αναφέρει ο ίδιος με ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

«Πάμε για νέες προκλήσεις, ευχαριστώ  όλους τους συνεργάτες μου που τόσα χρόνια πορευτήκαμε μαζί. Η Ασφάλεια είναι ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ τόσο υπηρεσιακά όσο και ανθρώπινα», τονίζει με δήλωση του στον «π».

«Πιστεύω ότι καταφέραμε να είμαστε αποτελεσματικοί και ταυτόχρονα δίπλα στον πολίτη με κατανόηση και ευαισθησία. Είμαι  περήφανος γιατί κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, προχωρήσαμε σε αλλαγές που βελτιώνουν τη λειτουργία της ΕΛΑΣ και δεν προέκυψε τόσα χρόνια κάτι μεμπτό για τη λειτουργία της Υπηρεσίας μας αν και χειριστήκαμε πολύ σοβαρές υποθέσεις. Συνεχίζουμε τώρα κοιτώντας μπροστά γιατί ο τόπος χρειάζεται όσο πότε άλλοτε σοβαρή αποτελεσματική Αστυνομία».

Τώρα, στα 53 χρόνια του καλείται να φέρει σε πέρας τα νέα καθήκοντα του  Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου. Προς το παρόν χρησιμοποιεί μια άδεια λίγων ημερών για να οργανώσει τα καθήκοντα του όσο το δυνατόν καλύτερα και αποτελεσματικά, όπως έχει αποδείξει ότι γνωρίζει.

Όπως αποδεικνύει και με την ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μέσα από τη στολή του αστυνομικού  συνυπάρχουν ένας πολύ συναισθηματικός άνθρωπος και ένας αποτελεσματικός υπηρεσιακός παράγοντας.

«Τι να πρωτοθυμηθώ από την έως τώρα καριέρα μου», λέει απαντώντας στο σχετικό ερώτημα μας, «πρέπει να γράψω βιβλίο», τονίζει, δίνοντας το εύρος των αναμνήσεων που θα κουβαλάει στην ψυχή και το μυαλό του, όπου και αν πάει στη συνέχεια.

Ως σημαντικότερη  επιτυχία της καριέρας του θεωρεί  την περσινή  εξάρθρωση στη Μύκονο της σπείρας που είχε διαπράξει πολλές κλοπές στη Χίο.

«Πήγαμε στη Μύκονο, αξιοποιήσαμε τα στοιχεία που είχαμε και  εξαρθρώσαμε μεγάλη  σπείρα που είχε κάνει αρκετές και σοβαρές κλοπές στη Χίο. Ήταν δύσκολη υπόθεση αλλά το κλιμάκιο μας αξιοποίησε αποτελεσματικά τα στοιχεία και κατάφερε να εξιχνιάσει μια δύσκολη υπόθεση», σημειώνει.

Ως πολύ σημαντικό δεδομένο  αναφέρει επίσης την καλή επαφή με τον κόσμο  και την αναγνώριση της προσφοράς, το ευχαριστώ που ακούει όταν προσφέρει υπηρεσίες με την εξιχνίαση των υποθέσεων που τον αφορούν.

Η υπόθεση «Locos»

Μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες του Τμήματος θεωρεί και την εξάρθρωση της σπείρας των «Locos”. Χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο δουλεύει είναι το ότι σε συνέντευξη που είχαμε κάνει λίγες μέρες νωρίτερα για τα ναρκωτικά στη Χίο, είχε φροντίσει να «αποκοιμίσει» το κύκλωμα, δηλώνοντας ότι η διακίνηση είναι μικρή και σχετικά ελεγχόμενη στα όρια των συλλήψεων και απελευθερώσεων των γνωστών διακινητών.

Το μέλλον

Τώρα όμως έχει να αντιμετωπίσει  πολλές άλλες προκλήσεις.

«Το προσφυγικό πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, ελπίζω ότι θα πάνε όλα καλά, να μην έχουμε άσχημες εξελίξεις για τον τόπο, θα το παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις», προσθέτει.

Βιογραφικό

Αποφοίτησε από τη Σχολή Αστυφυλάκων το 1987, ήλθε αμέσως στη Χίο από την οποία έφυγε για κάποια μικρά διαστήματα και από το 2002 – 2003 ως αξιωματικός ανέλαβε την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας. Έχει ριζώσει οικογενειακά στη Χίο, με τη σύζυγο του Αργυρώ Μυρίση έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ