4.8.2015 13:22

Ο Τάσος δείχνει το δρόμο

Στην φωτογραφία υπάρχουν πρόσωπα ταλαιπωρημένα. Είναι μετανάστες που βρέθηκαν στη Χίο με τα καραβάνια όσων επιζητούν ένα καλύτερο αύριο, μια καινούργια τύχη και αρχή. Τα δύο ζευγάρια μεταναστών με τα μικρά παιδάκια τους έκατσαν να ξαποστάσουν στον Όμιλο, απέναντι από την ταβέρνα του Τάσου Ντούλου.

Έβγαλαν το πετσετάκι τους, έκοψαν ένα ψωμί, τυρί και ντομάτες και μοίρασαν το μεσημεριανό τους μαζί με σκόρπια χαμόγελα μεταξύ τους.

Από απέναντι, μέσα από τη ταβέρνα ο Τάσος Ντούλος έβλεπε τα μικρά παιδιά και τους γονείς. Σηκώθηκε, πήρε μια σακούλα και έβαλε μέσα μπύρες και πορτοκαλάδες, πολύτιμα στο καύσωνα του Σαββατοκύριακου, και πετάχτηκε στην παρέα των μεταναστών να τους τα προσφέρει. Σηκώθηκαν, τον ευχαρίστησαν με τη δύναμη και την ευγένεια της ψυχής τους και ενώ ρωτήθηκαν, δεν χρειάζονταν κάτι άλλο. Τα είχαν όλα. Ο Τάσος τους άφησε να φάνε το φαγητό τους, να πιουν και τη μπύρα τους και μόλις τέλειωσαν, πήρε ένα μεγάλο ταψί με καρπούζι και πεπόνι  και ξαναπήγε στην παρέα απέναντι προσφέροντας τους άφθονο φρούτο. Έτσι απλά και όμορφα....

Τα δάκρυα στα μάτια του όταν γύρισε πίσω στο μαγαζί, ήταν όλα τα ευχαριστώ μαζεμένα....

Εύγε Τάσο!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ