16.11.2020 13:23

Ο Σύλλογος Γυναικών τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ο Σύλλογος Γυναικών Χίου τιμά την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καλεί τις γυναίκες να συνεχίσουν την πάλη απέναντι στην πολιτική της καταπίεσης.

Όπως αναφέρουν η επέτειος του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρη και οι αγώνες σε συνεργασία με το Εργατικό Κίνημα συνεχίζουν:

«Οι ιδέες και τα ιδανικά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, παραμένουν επίκαιρα και εξακολουθούν να εμπνέουν τη νέα γενιά, τους εργαζόμενους, τις γυναίκες του μόχθου. Συμπορευόμαστε με το εργατικό κίνημα για να γίνουν οι αγώνες μας πιο δυνατοί και διεκδικούμε υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.»

Ο Σύλλογος Γυναικών καλεί τις γυναίκες να συμμετάσχουν «στο αντιιμπεριαλιστικό αγωνιστικό εορτασμό, παίρνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.»

Τέλος δηλώνουν: «Δίνουμε μαχητική απάντηση στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης. Κανένας νόμος, κανένα διάταγμα δεν θα σταματήσει την πάλη ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας και τους μηχανισμούς που τους υπηρετούν, τις κυβερνήσεις, την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ. Δε θα τους αφήσουμε να μας βάλουν στο γύψο.»

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ