4.5.2023 17:10

Ο Στρατιωτικός Διοικητής στη Βιβλιοθήκη Κοραή

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η επίσκεψη στην Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής», του Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξιάρχου Χαράλαμπου Αμπατζίδη. Ο κ. Διοικητής ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου κ. Παύλο Καλογεράκη και την Διευθύντρια κα Άννα Χαζίρη για την ιστορία και την λειτουργία της Βιβλιοθήκης, για τις προσωπικότητες που προσέφεραν διαχρονικά πολλά σ΄ αυτήν και ξεναγήθηκε σε όλους του χώρους της, τα βιβλιοστάσια, το αναγνωστήριο, το Μουσείο Αργέντη, το τμήμα χειρογράφων και το δανειστικό τμήμα βιβλίων για το κοινό. Είχε την ευκαιρία να δει από κοντά σημαντικότατα τεκμήρια, πραγματικούς θησαυρούς, οι οποίοι φυλάσσονται στην Βιβλιοθήκη. Ενημερώθηκε για τους μελλοντικούς στόχους της Βιβλιοθήκης ως προς την λειτουργία της και για την δυναμική της στην προώθηση του πολιτισμικού πλούτου του Τόπου μας.

Επίσης, επισκέφθηκε την Βιβλιοθήκη το Τμήμα Α2 του 1ου ΕΠΑΛ, συνοδευόμενο από τον καθηγητή τους, κ. Κωνσταντίνο Καρατζά. Ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους της από τον υπάλληλο κ. Κώστα Ζαφείρη, ο οποίος αναφέρθηκε πρώτα αναλυτικά στην ιστορία της και στην αποστολή της Βιβλιοθήκης. Μαθήτριες και μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον για τον τρόπο λειτουργίας της και για την διαδικασία χρήσης των βιβλίων της.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ