17.9.2020 20:46

Ο Στρατηγός Δρίβας τεκμηριώνει την ανάγκη στράτευσης των νέων στα 18

Σε συνέντευξη του στον Real fm o Αντγος ε.α Χρήστος Δρίβας απαντώντας σε ερωτήσεις των Γιώργου Ντουδεσκέα και της Στεφανίας Κασίμη αναφέρθηκε στην ανάγκη στράτευσης στην ηλικία των 18 τεκμηριώνοντας την άποψη του με ακλόνητα επιχειρήματα.

Συγκεκριμένα ο Απόστρατος  Στρατηγός σε ερώτηση για το κατά πόσον είναι έτοιμα τα σημερινά ¨παιδιά¨ να πάνε στο στρατό στην ηλικία των 18 επιχειρηματολόγησε ότι ¨εφόσον οι νέοι των 18 είναι αρκετά ώριμοι να αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας με την ψήφο τους είναι το ίδιο ώριμοι να υπηρετήσουν την πατρίδα και στη συνέχεια μετά την ολοκλήρωση της θητείας τους να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στις σπουδές και το μέλλον τους.

Αναφέρθηκε επίσης σε άλλες χώρες που εφαρμόζουν με μεγάλη επιτυχία το μοντέλο της στράτευσης στα 18 όπως η Κύπρος και το Ισραήλ, στο οποίο εφαρμόζεται και η στράτευση των γυναικών για δύο χρόνια με εναλλακτική, για περιπτώσεις κωλύματος λόγω θρησκευτικών και άλλων λόγων, τέσσερα χρόνια κοινωνικής θητείας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο στράτευσης των γυναικών στη χώρα μας στην ίδια ηλικία απάντησε ότι η στράτευση των γυναικών και η εκπαίδευση τους για διάστημα 3 μηνών είναι άκρως επιβεβλημένη δεδομένου ότι ζούμε σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από αστάθεια και ρευστότητα.

https://veteranos.gr/

Αρχείο ήχου

Untitled Session 5_mixdown

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ